Λε Μερ: Δεν θα διαδεχτώ την Λαγκάρντ στο ΔΝΤ

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπούνο Λε Μερ στο Παρίσι
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπούνο Λε Μερ στο Παρίσι AP

"Θέλω να επιτύχω αποτελέσματα για τους Γάλλους. Δεν έχω φτάσει ακόμη στο τέλος όσων μπορώ να κάνω" δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, κλείνοντας την πόρτα σε ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ διαβεβαίωσε την Παρασκευή ότι δεν θα είναι υποψήφιος ούτε για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ούτε για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο –στη θέση της Κριστίν Λαγκάρντ– λέγοντας ότι θέλει να παραμείνει στο αξίωμά του, στο Μπερσί.

"Δεν είμαι υποψήφιος για τη γενική διεύθυνση του ΔΝΤ, δεν είμαι υποψήφιος για κάποια θέση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή", είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι BFMTV. "Θέλω να μείνει υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών", συνέχισε.

Το όνομα του Λε Μερ είχε ακουστεί τις τελευταίες ημέρες, καθώς φερόταν ως πιθανός διάδοχος της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ μετά την αποχώρησή της για να αναλάβει τα ηνία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στα τέλη του έτους. Ωστόσο, ο Λε Μερ είπε την Παρασκευή ότι "έχει στοιχίσει πολύ στη Γαλλία" το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών άλλαζε σχεδόν κάθε χρόνο και πρόσθεσε: "Θέλω να επιτύχω αποτελέσματα για τους Γάλλους. Δεν έχω φτάσει ακόμη στο τέλος όσων μπορώ να κάνω".

Εκτός από τον Λε Μερ, ως πιθανοί διάδοχοι της Λαγκάρντ έχουν αναφερθεί επίσης ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό και ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΝΤ, Γαλλία
SHARE: