Λευκός καπνός για τα οικογενειακά επιδόματα

Λευκός καπνός για τα οικογενειακά επιδόματα
H Θεανώ Φωτίου eurokinissi

Θεσμοί και Υπουργείο Εργασίας συμφώνησαν τα οικογενειακά επιδόματα να αυξηθούν το 2018 κατά 40% και το συνολικό κονδύλι να αυξηθεί από 650 εκατ. ευρώ στα 910 εκατομμύρια

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η μαραθώνια διαβούλευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των θεσμών, η οποία κατέληξε σε συμφωνία για τα οικογενειακά επιδόματα.

Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου τα οικογενειακά επιδόματα διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για το πρώτο παιδί το επίδομα αυξάνεται από 40 σε 70 ευρώ.
  • Για το δεύτερο το επίδομα αυξάνεται  από 40 σε 70 (σύνολο για δύο παιδιά 140 ευρώ).
  • Για όσους έχουν τρία παιδιά το επίδομα από 140 ευρώ ανέρχεται συνολικά στα 280 ευρώ από 242 που ίσχυε σήμερα.
  • Όσοι έχουν πάνω από τέσσερα παιδιά το επίδομα για κάθε παιδί διαμορφώνεται σε 140 ευρώ  για κάθε επιπλέον τέκνο.

Σύμφωνα με την κα. Φωτίου συμφωνήθηκε με τους εκπροσώπους των θεσμών  να διατεθούν το 2018 315 εκατ. ευρώ για κοινωνικούς σκοπούς. Τα 260 εκατ. ευρώ από το ποσό αυτό, όπως είπε,  θα δοθούν στα  οικογενειακά επιδόματα τα οποία αυξάνονται κατά 40%. Επίσης, συμφωνήθηκε επιπλέον 40 εκατ. ευρώ θα δοθούν για σχολικά γεύματα, ενώ 15 εκατ. ευρώ θα δοθούν για νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Χθες ένα από τα βασικά θέματα που «κλείδωσε» ήταν η αύξηση των δαπανών για το 2018 κατά 160 εκ ευρώ. Δηλαδή, από τα 650 εκ ευρώ που ήταν φέτος οι δαπάνες για τα οικογενειακά επιδόματα θα ανέλθουν στα 810 ευρώ για την επόμενη χρονιά και το επιπλέον ποσό των 160 εκ ευρώ θα προέλθει από την «επισκόπηση των δαπανών». 

Επίσης, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιευτεί ο νέος πίνακας με τα ποσοστά αναπηρίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα