Μανιάτης: Απέσυρε το νομοσχέδιο για την πώληση του ΑΔΜΗΕ

Καταναλωτές στην ουρά σε ταμείο της ΔΕΗ, την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Καταναλωτές στην ουρά σε ταμείο της ΔΕΗ, την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Απέσυρε από το νομοσχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ την τροπολογία για θέματα ασφαλιστικά της ΔΕΗ, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ), Γιάννης Μανιάτης, απέσυρε πριν από λίγο από το νομοσχέδιο για την πώληση του 66% του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), την επίμαχη τροπολογία για τη ΔΕΗ Α.Ε. που ήταν ερμηνευτική προγενέστερης διάταξης και όριζε ότι:

Πρώτον: Η ΔΕΗ Α.Ε και τα νομικά πρόσωπα που δημιουργούνται από αυτήν εν ουδεμία περίπτωση ευθύνονται για υποχρεώσεις προκύπτουσες από την παλαιά (προ του νόμου 2773/1999) ασφαλιστική λειτουργία της ή και σχετίζονται με τη χρηματοδότηση της τυχόν διαφοράς εσόδων μείον παροχές του ασφαλιστικού φορέα του προσωπικού της.

Β: Η ασφαλιστική κάλυψη και προστασία των ασφαλισμένων της ΔΕΗ Α.Ε. στο προσήκον επίπεδο αποτελεί αποστολή και υποχρέωση αποκλειστικά του ασφαλιστικού φορέα τους και του κράτους και όχι της ΔΕΗ Α.Ε.

Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αθανάσιος Πετράκος, εξέφρασε την ικανοποίηση του που η κυβέρνηση απέσυρε την «κατάπτυστη», όπως την χαρακτήρισε, τροπολογία.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής συνεχίζεται, με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται της ανάγκης ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, υποστηρίζοντας ότι ενισχύσει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, και σύσσωμη την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «ξεπούλημα των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας».

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE: