Με άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο

Με άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.686,21 μονάδες

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.686,21 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,62%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 289,9 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 18,9 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε θετική τροχιά. Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι εξής: των Κατασκευών κατά 2,95%, του Πετρελαίου-Αερίου κατά 1,78%, των Τροφίμων-ποτών κατά 1,65% και των Βιομηχανικών προϊόντων κατά 1,40%.

Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: των Μέσων Ενημέρωσης κατά 4,93%, των Τηλεπικοινωνιών κατά 3,93%, των Πρώτων υλών κατά 1,78% και της Υγείας σε ποσοστό 1,77%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,58%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε άνοδο κατά 0,03% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με πτώση σε ποσοστό 0,46%.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 121 ενισχύθηκαν, 88 υποχώρησαν και 51 παρέμειναν αμετάβλητες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα