Με "καμουφλαρισμένο" όχημα οι έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ  ΣΤΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΠΟΥ  ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ
ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΣΤΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ PHASMA

Έλεγχοι στην αγορά καυσίμων με ειδικό όχημα. Δεν θα φέρει τα διακριτικά της υπηρεσίας, ενώ δεν θα ενημερώνονται και οι ελεγχόμενοι

Με ειδικό όχημα που δεν θα φέρει διακριτικά της υπηρεσίας και θα έχει συμβατικές πινακίδες κυκλοφορίας οι έλεγχοι στην αγορά καυσίμων.

Το όχημα θα διαθέτει ειδική μετρική διάταξη προσδιορισμού του όγκου  του παραλαμβανόμενου από την αντλία καυσίμου, η οποία περιλαμβάνει δεξαμενή συλλογής καυσίμου, υποσύστημα ζύγισης, διάταξη προσδιορισμού πυκνότητας, υποσυστήματα αναγωγής σφαλμάτων λόγω θερμοκρασίας και λόγω ευθυγράμμισης, σύστημα γεωγραφικού προσδιορισμού της θέσης (GPS) με πιστοποιημένη αναφορά στον εθνικό χρόνο, καθώς και σύστημα μετάγγισης του παραληφθέντος καυσίμου.

Το σύστημα έχει τη δυνατότητα αυτόματης τηλεματικής αποστολής  των αποτελεσμάτων της μέτρησης σε κεντρικό φορέα υποδοχής, με αποτύπωση των αποτελεσμάτων του ελέγχου, του γεωγραφικού προσδιορισμού της θέσης ελέγχου και του χρόνου εκτέλεσης αυτού, με αναφορά στον εθνικό χρόνο.

Η οδήγηση  του οχήματος καθώς και η διενέργεια των ελέγχων γίνεται από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, που έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα και η επάρκειά τους βεβαιώνεται από τη Διεύθυνση Μετρολογίας.

Μετά τον έλεγχο, οι ελεγκτές συντάσσουν Έκθεση,  η οποία συνοδευόμενη από την εκτύπωση των αποτελεσμάτων της μέτρησης και την απόδειξη λιανικής πώλησης πρατηρίου υποβάλλεται στη Διεύθυνση Μετρολογίας.

"Με το "κρυφό" αυτοκίνητο κάνουμε άλλο ένα βήμα στη συνεχή προσπάθεια της Πολιτείας να μειωθεί κι άλλο η παραβατικότητα στο εμπόριο καυσίμων. Σταθερό μέλημά μας είναι η προστασία του πολίτη από κάθε είδους έκνομες συμπεριφορές", σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθανάσιος Σκορδάς.

SHARE:

24Media Network