Με πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο
Μικρές πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.535,82 μονάδες
- 27 Φεβρουαρίου 2009 17:55
Μικρές πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.535,82 μονάδες παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 0,36%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 126,6 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 5,2 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε αρνητική τροχιά. Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι εξής: του Εμπορίου κατά 6,34%, των Τηλεπικοινωνιών κατά 4,46% και του Πετρελαίου-Αερίου κατά 3,86%.
Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: των Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κατά 6,07%, των Τροφίμων-ποτών κατά 3,00% και των Τραπεζών κατά 2,95%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, υποχώρησε σε ποσοστό 1,11%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,10% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με πτώση σε ποσοστό 0,32%. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 66 ενισχύθηκαν, 134 υποχώρησαν και 52 παρέμειναν αμετάβλητες.
(Πηγή: ΑΠΕ)