Με τσιμέντα Ηρακλής το έργο στο Ελληνικό – Συμφωνία Lafarge Beton με την ΕΛΛΗΝΙΚΟ M.A.E.

Με τσιμέντα Ηρακλής το έργο στο Ελληνικό – Συμφωνία Lafarge Beton με την ΕΛΛΗΝΙΚΟ M.A.E.
Με τσιμέντα Ηρακλής το έργο στο Ελληνικό - Συμφωνία Lafarge Beton με την ΕΛΛΗΝΙΚΟ M.A.E.

Συμφωνία υπέγραψαν η ΕΛΛΗΝΙΚΟ M.A.E. και η Lafarge Beton, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ για την εγκατάσταση και τη λειτουργία μονάδας παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος, δυναμικότητας 130m3/h για τις ανάγκες του έργου.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε. και η Lafarge Beton, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, υπέγραψαν συμφωνία για την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά.

Η Lafarge Beton, με βάση σχετική ανακοίνωση, θα προχωρήσει στην εγκατάσταση και τη λειτουργία μονάδας παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος, δυναμικότητας 130m3/h. Η μονάδα θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του έργου, διαθέτοντας σκυροδέματα υψηλής ποιότητας, με χαμηλό ενσωματωμένο άνθρακα.

“Η μέριμνα για το περιβάλλον αποτελεί πυρήνα της δραστηριότητας και των δύο εταιρειών, που διασφαλίζουν την τήρηση των υψηλότερων προτύπων προστασίας του. Με αυτό το κριτήριο, η νέα μονάδα πληροί τις προδιαγραφές των ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων και λειτουργεί με σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας και νερού.

Η νέα μονάδα έχει τη δυνατότητα διάθεσης καινοτόμων σκυροδεμάτων, όπως τα Ειδικά Αρχιτεκτονικά Σκυροδέματα (Agilia, Hydromedia, Artevia, Ultra), καθώς και της νέας πράσινης σειράς σκυροδεμάτων με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα ECOPact, που προσδίδει προστιθέμενη αξία στις αειφόρες κατασκευές. Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, στο πλαίσιο της πράσινης στρατηγικής του, διαθέτει Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD), τόσο για τη Δραστηριότητα Σκυροδέματος, όσο και για όλους τους τύπους τσιμέντου, που παράγει στα Εργοστάσιά του” αναφέρεται σχετικά..

O κ. Δημήτρης Χανής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε: «Για τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ η συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε είναι ιδιαίτερα σημαντική και μας δίνει τη δυνατότητα, με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα τη βιώσιμη ανάπτυξη, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη αυτού του πρωτοποριακού για τη χώρα μας έργου. Προσβλέπουμε σε μία γόνιμη συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία».

Ο κ. Δημήτρης Κίτσιος, Chief Infrastructure and Controls Officer της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., ανέφερε: «Η προστασία του περιβάλλοντος, η βιώσιμη ανάπτυξη και τα οφέλη για την χώρα και τους πολίτες αποτελούν για την Lamda Development τους κεντρικούς πυλώνες για την δημιουργία του μεγάλου έργου του Ελληνικού. Η συνεργασία της Ελληνικό Α.Ε. με την Lafarge Beton είναι ένα ακόμα πρωτοποριακό βήμα στην δημιουργία της νέας πράσινης πόλης του μέλλοντος».

Η ΤΙΤΑΝ

Επίσης, την υπογραφή συμφωνίας με την Ελληνικό Μ.Α.Ε. ανακοίνωσε ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ, για την εγκατάσταση υπερσύγχρονης μονάδας ετοίμου σκυροδέματος εντός του ακινήτου του Ελληνικού.

Πρόκειται για ένα ακόμη ορόσημο στη μακρά παράδοση της συμμετοχής του Ομίλου σε έργα υποδομών εθνικής σημασίας.

Η πλήρως αυτοματοποιημένη μονάδα, η οποία θα εξυπηρετεί την εκτέλεση των απαιτούμενων κατασκευαστικών εργασιών εντός του Μητροπολιτικού Πόλου, θα αποτελεί πρότυπο σε ό,τι αφορά την υψηλή περιβαλλοντική υπευθυνότητα, την τεχνολογία, τους αυτοματισμούς και τις δυνατότητες διαχείρισης πολλαπλών πρώτων υλών, ώστε να εξυπηρετείται η παραγωγή των καινοτόμων σκυροδεμάτων που θα απαιτηθούν για τα έργα αυτά.

Η μονάδα θα λειτουργήσει με όρους «κυκλικής οικονομίας», διασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση προϊόντων ανακύκλωσης σκυροδέματος και υλικών κατεδαφίσεων, ενώ παράλληλα προβλέπει την επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων υδάτων από τις δεξαμενές καθίζησης.

Επίσης η μονάδα θα διαθέτει σύστημα ανακύκλωσης νωπού σκυροδέματος.

Η στελέχωση της μονάδας με άρτια εκπαιδευμένο τεχνικό προσωπικό και ο εξοπλισμός της με υπερσύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό αποτελούν εγγύηση ποιότητας και αξιόπιστης τροφοδοσίας των κατασκευαστικών εργασιών, οι οποίες θα υποστηρίζονται και από το δίκτυο μονάδων έτοιμου σκυροδέματος της ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ στην Αττική, μέσω του στόλου μεταφοράς και άντλησης σκυροδέματος της εταιρίας.

Καλογεράκος: Υπερήφανοι συν-δημιουργοί ενός οραματικού έργου διεθνούς απήχησης

Όπως δήλωσε ο κ. Άγγελος Καλογεράκος, Γενικός Διευθυντής Ελλάδος, «Η συμμετοχή μας στην ανάπλαση του Ελληνικού, μας καθιστά υπερήφανους συν-δημιουργούς ενός οραματικού έργου διεθνούς απήχησης, το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου Αττικής, καθώς και στην προβολή της Αθήνας ως κορυφαίου προορισμού για υψηλής ποιότητας τουρισμό.

Τόσο η ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ όσο και ο ΤΙΤΑΝ διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία ώστε να συνυπογράψουν την επιτυχία ενός τέτοιου, ιδιαίτερα απαιτητικού και μεγαλόπνοου εγχειρήματος».

Ο κ. Δημήτρης Κίτσιος, Chief Infrastructure and Controls Officer της Lamda Development ανέφερε: «Προχωράμε με ταχύτητα σε όλες τις αναγκαίες συνεργασίες, με στόχο η μεγάλη ανάπλαση του Ελληνικού να γίνει πέραν των άλλων και διεθνές πρότυπο στον κλάδο των κατασκευών.

Με βάση αυτόν τον σχεδιασμό η προστασία του περιβάλλοντος προς όφελος της κοινωνίας αποτελεί κεντρική επιλογή μας.

Η νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος που θα δημιουργηθεί εντός του έργου του Ελληνικού από την ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ του Ομίλου TITAN θα πληροί όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε να υπηρετεί τις αρχές της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι μοιραζόμαστε με τους στρατηγικούς συνεργάτες μας την ίδια φιλοσοφία για την βιώσιμη ανάπτυξη».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα