Μετά τον Fitch, η Moody's

Μετά τον Fitch, η Moody's

Στην υποβάθμιση του ΟΤΕ προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's μετά την υποβάθμιση των προοπτικών του σε αρνητικές από τον Fitch

Ο οίκος Moody's ανακοίνωσε ότι μείωσε την πιστοληπτική βαθμολογία του ΟΤΕ σε Baa3 από Baa2 και την έθεσε υπό εξέταση για πιθανή περαιτέρω υποβάθμιση.

Ο επικεφαλής αναλυτής του οίκου για τον ΟΤΕ κ. Κάρλος Γουίνζερ δήλωσε ότι η κίνηση αυτή ήταν συνέπεια της πρόσφατης υποβάθμισης του αξιόχρεου της Ελλάδας στο B1 από Ba1 από τον Moody's.

"Αυτή προέκυψε, μεταξύ άλλων, από τη γρήγορη επιδείνωση της καταναλωτικής δαπάνης στην Ελλάδα και την αυξανόμενης ανησυχίας όσον αφορά το μακροοικονομικό περιβάλλον στη χώρα, με το ΑΕΠ της να αναμένεται να μειωθεί κατά 3% εφέτος", είπε ο κ. Γουίνζερ, προσθέτοντας ότι "το περιβάλλον θα επηρεασθεί περαιτέρω από το πολυετές πρόγραμμα σταθεροποίησης της Κυβέρνησης, το οποίο θα έχει αρνητική επίδραση στα πρότυπα ζήτησης του ΟΤΕ".

ΟΤΕ: Η υποβάθμιση δεν έχει καμία ουσιαστική επίπτωση στον οργανισμό

Σύμφωνα με στελέχη του ΟΤΕ η κίνηση αυτή του Moody's δεν έχει καμία ουσιαστική επίπτωση στον ΟΤΕ, καθώς ο ΟΤΕ έχει καλύψει τις δανειακές του ανάγκες για το 2011.

Όπως είναι γνωστό, πολύ πρόσφατα ο Οργανισμός βγήκε με απόλυτη επιτυχία στις αγορές από τις οποίες ζήτησε και άντλησε 900 εκατομμύρια ευρώ, αν και προσφέρθηκαν πολύ περισσότερα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις δανειακές του ανάγκες. Μάλιστα από τα 900 εκατ. ευρώ χρησιμοποίησε μόνο τα 600 για την αποπληρωμή παλαιότερου δανείου και τα 300 τα έχει ως αποθεματικό.

Υπενθυμίζεται ότι το δάνειο προς τον ΟΤΕ δόθηκε από 8 ελληνικές και ισάριθμες ξένες τράπεζες, οι οποίες έδειξαν εμπιστοσύνη στην πιστοληπτική ικανότητα του Οργανισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υποβάθμιση και για τον ΟΤΕ

SHARE:

24Media Network