Μείωση των μισθών στο Δημόσιο ζητά η Μιράντα Ξαφά

Μείωση των μισθών στο Δημόσιο ζητά η Μιράντα Ξαφά
Η Μιράντα Ξαφά Eurokinissi

Η οικονομολόγος, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου.

Η οικονομολόγος, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου, σημειώνοντας πως “θα έπρεπε να αυξηθεί σε κάποιο βαθμό ο κατώτατος. Ίσως είναι υπερβολικό το 11%”.

“Η μελέτη είχε δώσει μεταξύ 5% με 10%. Ακόμη και στα 650 ευρώ το μήνα, το κατώτατο ημερομίσθιο στον ιδιωτικό τομέα παραμένει χαμηλότερο από αυτό του δημοσίου” είπε η κα. Ξαφά, αναρωτήθηκε γιατί αυτό είναι δίκαιη ανάπτυξη και ζήτησε μείωση των μισθών του δημοσίου.

“Ποια η λογική να πληρώνονται περισσότερο στο δημόσιο; Παντού στον κόσμο γίνεται το αντίθετο γιατί  στο δημόσιο υπάρχει μονιμότητα ενώ οι του ιδιωτικού δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για την έξοδο στις αγορές είπε:

“Θετική η προσπάθεια, ωστόσο τα επιτόκια που πληρώνει η Ελλάδα είναι υψηλότερα από άλλες χώρες της Ευρώπης και δεν αναφέρομαι στη Γερμανία που το επιτόκιο του πενταετούς είναι αρνητικό, αναφέρομαι πχ σε Πορτογαλία και Ισπανία. Η εκτίμηση για το ελληνικό ομόλογο είναι 3-3,5%” ανέφερε και πρόσθεσε ότι οι εκλογές θα καθαρίσουν το τοπίο αλλά το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η μείωση των δανείων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα