Μέση Ανατολή: Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου παγκοσμίως

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου AP

Μείωση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου αφού οι επενδυτές επανεξετάζουν τις πιθανότητες άμεσων προβλημάτων στη Μέση Ανατολή μετά το φόνο του Σουλεϊμανί.

Οι τιμές του πετρελαίου απώλεσαν την Τρίτη μέρος των κερδών που σημείωσαν τις προηγούμενες ημέρες καθώς οι επενδυτές φάνηκαν να επανεξετάζουν τις πιθανότητες άμεσων προβλημάτων στην προσφορά πετρελαίου στη Μέση Ανατολή μετά το φόνο ανώτατου Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί από αμερικανικό πλήγμα.

Το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσε πτώση 41 σεντς, ή 0,6%, στα 68,50 δολάρια το βαρέλι στις 13:22 ώρα Ελλάδας, ενώ το αμερικανικό αργό διαμορφώθηκε στα 62,95 δολάρια, καταγράφοντας πτώση 32 σεντς ή 0,5%. Οι τιμές κατέγραψαν άλμα τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, με το μπρεντ να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Σεπτέμβριο, ενώ το αμερικανικό αργό στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο.

ADVERTISING

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι, απουσία αντιποίνων ή προβλημάτων, οι τιμές πετρελαίου θα τείνουν χαμηλότερα κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2020, με την αγορά να παραμένει επαρκώς εφοδιασμένη το πρώτο εξάμηνο», ανέφεραν αναλυτές της ING σε έκθεσή τους.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δολοφονία Σουλεϊμανί
SHARE:

24Media Network