Μήπως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποκτήσετε το δικό σας σπίτι;

Μήπως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποκτήσετε το δικό σας σπίτι;

Κάθε άνθρωπος χρειάζεται «ρίζες». Όσο περιπετειώδης ή αυθόρμητος και εάν είναι, όσο μεταβαλλόμενη και εάν είναι η ζωή του. Και τι πιο σταθερό από το δικό μας σπίτι;

Το σπίτι που καλύπτει τις ανάγκες μας για μία καθημερινότητα όπως την έχουμε φανταστεί. Πέρα, όμως, από τις προσωπικές μας ανάγκες και τη φάση που διανύουμε στη ζωή μας, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τις σημαντικές εξελίξεις και τα δεδομένα στην ελληνική αγορά που θα επηρεάσουν την αγορά ακινήτων τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε, η αγορά ενός σπιτιού είναι μία από τις σημαντικότερες κινήσεις που κάνει ένας άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Η ελληνική αγορά κατοικίας παρουσιάζει σταθερά ανοδική δυναμική, παρά την υψηλή μεταβλητότητα στο οικονομικό περιβάλλον λόγω της πανδημίας COVID-19. Μετά από μακροχρόνια πτώση στις τιμές κατοικιών σε όλη τη χώρα, τα τελευταία 3,5 χρόνια παρατηρείται άνοδος των εμπορικών τιμών τους κατά 19%. Οι προοπτικές διαγράφονται ανοδικές, καθώς οι τιμές των κατοικιών σημείωσαν αύξηση κατά 4% ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2021. Σε αυτή την αλλαγή του σκηνικού, συνέβαλε και η πρόσφατη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Επιπρόσθετα, είναι πιθανή και μία περαιτέρω άνοδος στις τιμές των ακινήτων, καθώς η ελληνική οικονομία ανακάμπτει.

ADVERTISING

Αντίστοιχα, η κατασκευαστική δραστηριότητα που κατά την περίοδο έξαρσης του κορωνοϊού σημείωσε πτώση, βρίσκεται πλέον σε ανοδική τροχιά και εκτιμάται ότι η ζήτηση για κατοικίες θα διατηρηθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των οικοδομικών αδειών για ανέγερση κατοικιών που εκδόθηκαν φέτος, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, ανήλθε σε 8.000, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 46% ετησίως από το αντίστοιχο 4μηνο του 2020.

Χαμηλά επιτόκια - φορολογικά κίνητρα

Παρόλο που ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα στην απόκτηση ενός δανείου είναι τα επιτόκια, σε ό, τι αφορά τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, αυτά διατηρούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, εξέλιξη που συνεπάγεται χαμηλό κόστος δανεισμού για τα νοικοκυριά. Η μείωση της κατανάλωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της αποταμίευσης των νοικοκυριών κατά €10 δισ., ενώ οι αποδόσεις των τραπεζικών καταθέσεων –όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά– είναι εξαιρετικά χαμηλές, σχεδόν μηδενικές. Λογική συνέπεια είναι, το επενδυτικό ενδιαφέρον να στραφεί στα ακίνητα και σε νέα αύξηση των τιμών τους.

Παράλληλα, παρουσιάζονται επιπλέον ισχυρά φορολογικά κίνητρα για τα νοικοκυριά, όπως το πάγωμα του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις έως και 31/12/2022, η κατάργηση του φόρου γονικών παροχών-δωρεών ως €800.000 από την 01/10/2021 και η αναστολή ΦΠΑ στις νέες οικοδομές για άδειες που θα εκδοθούν ως το τέλος του 2022. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω δεδομένων, έχει ως αποτέλεσμα να ενισχύεται ολοένα και περισσότερο το επενδυτικό ενδιαφέρον στην αγορά κατοικίας.

Ίσως, λοιπόν, η περίοδος που διανύουμε να είναι η καταλληλότερη για να αποκτήσετε επιτέλους το δικό σας σπίτι. Η Εθνική Τράπεζα είναι η Τράπεζα που εδώ και 180 χρόνια, έχει βοηθήσει τους περισσότερους Έλληνες να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. Και σήμερα, με τις νέες Στεγαστικές Λύσεις που προσφέρει, η Εθνική Τράπεζα είναι έτοιμη να σας βοηθήσει για να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας. Με μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα https://www.nbg.gr/ μπορείτε να βρείτε το στεγαστικό δάνειο που σας ταιριάζει με σταθερό/μικτό ή κυμαινόμενο επιτόκιο και ανταμοιβή των συνεπών δανειοληπτών, καθώς και να ενημερωθείτε για τη διαδικασία λήψης στεγαστικού δανείου σε έξι απλά βήματα: ενημέρωση, αίτηση, προέγκριση, οριστική έγκριση, υπογραφή σύμβασης και εκταμίευση. Παράλληλα, με τον online υπολογιστή ποσού και δόσης της Εθνικής Τράπεζας μπορείτε να υπολογίσετε το στεγαστικό δάνειο που σας ταιριάζει, εύκολα και γρήγορα!

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει λύσεις προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες με:

· Ποσοστό χρηματοδότησης έως και 80% της εμπορικής αξίας του ακινήτου.

· Δυνατότητα επιλογής σταθερού επιτοκίου από 2,80% για 10, 15, 20, 25 ή 30 έτη.

· Δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης (ολικής ή μερικής) χωρίς επιβαρύνσεις.

· Διάρκεια δανείου έως και 40 έτη για χαμηλότερη δόση.

· Ευελιξίες αποπληρωμής (αρχική περίοδος καταβολής μόνο τόκων για τα πρώτα 1 ή 2 έτη, παράλειψη καταβολής 1 δόσης ανά έτος, εάν το επιθυμείτε).

· Ευέλικτες διαδικασίες /δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης μέσω Internet Banking.

· Επιπλέον χρηματοδότηση για τα πρώτα έξοδα εγκατάστασης με ευνοϊκούς όρους (Προσωπικό Δάνειο ΕΞΠΡΕΣ με μηδενικά έξοδα & έκπτωση στο επιτόκιο).

Επισκεφθείτε σήμερα ένα Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, ενημερωθείτε από τα εξειδικευμένα στελέχη της για τα χαρακτηριστικά του δανείου που σας ταιριάζει και υποβάλετε την αίτησή σας.

SHARE:

24Media Network