Μειωμένο το ενδιαφέρον

Μειωμένο το ενδιαφέρον

Πτώση έως και 88,2% παρουσιάζει η απόσυρση παλιών αυτοκινήτων. Περιορισμένο ενδιαφέρον από τους ιδιοκτήτες, ενώ ελάχιστοι προβαίνουν στην αγορά νέων οχημάτων. Φόβοι για περαιτέρω λουκέτα σε αντιπροσωπείες

Πτώση της τάξεως του 88,2% καταγράφει η απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων στις πρώτες 15 ημέρες εφαρμογής του μέτρου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, καθώς έχουν οδηγηθεί στα κέντρα ανακύκλωσης της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ) 4.685 οχήματα έναντι 40.000 αυτοκινήτων το 2009.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε το 10% των ιδιοκτητών παλαιών αυτοκινήτων δεν προβαίνει σε αγορά καινούριου, παρά την ύπαρξη προσφορών.

Όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, η πλειονότητα των κατόχων παλαιών αυτοκινήτων, που τα απέσυραν και έχουν τα πιστοποιητικά στα χέρια τους, γυρίζουν όλες σχεδόν τις αντιπροσωπίες αυτοκινήτων, ώστε να πουλήσουν το δικαίωμά τους ή στην καλύτερη περίπτωση να το δώσουν ως προκαταβολή για την απόκτηση κάποιου μεταχειρισμένου οχήματος αξίας έως 3.000 ευρώ.

Α συνεχιστεί η συγκεκριμένη κατάσταση, οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων θα βυθιστούν ακόμη περισσότερο και θα δημιουργηθεί ένα απίστευτο ντόμινο στον κλάδο, καθώς ο τραπεζικός δανεισμός προσεγγίζει τα 8 δισ. ευρώ και οι τράπεζες έχουν δώσει άτυπα περίοδο χάριτος, εξαιτίας της απόσυρσης, μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κλείσει περισσότερες από 3.000 εμπορίες αυτοκινήτων και πλέον οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και τις υγιείς επιχειρήσεις του κλάδου.

SHARE:

24Media Network