Μοσκοβισί: Εντυπωσιακή η δημοσιονομική πρόοδος της Ελλάδας

Μοσκοβισί: Εντυπωσιακή η δημοσιονομική πρόοδος της Ελλάδας

Η Ελλάδα πραγματοποίησε τα τελευταία τρία χρόνια μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχαν γίνει τα τελευταία 15 χρόνια, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος. Τι είπε για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, χρησιμοποιώντας τον όρο "ελληνικό άχθος"

"Η έξοδος οποιασδήποτε χώρας από το ευρώ θα οδηγούσε την ευρωζώνη σε αποσύνθεση". Αυτό δήλωσε μιλώντας σε βελγικό πανεπιστήμιο ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, που είχε θέμα τις επιπτώσεις από ενδεχόμενη έξοδο μίας χώρας από την ευρωζώνη, ο Γάλλος επίτροπος αναφέρθηκε και στην Ελλάδα λέγοντας, ότι έχει σημειώσει εντυπωσιακή δημοσιονομική πρόοδο η οποία όμως έχει προκαλέσει αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις.

Οι επιπτώσεις αυτές οφείλονται, κατά τον Γάλλο επίτροπο, πρωτίστως στο γεγονός ότι η Ελλάδα πραγματοποίησε τα τελευταία τρία χρόνια διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα έπρεπε να είχε υλοποιήσει τα τελευταία 15 χρόνια.

Ως προς το ζήτημα του ελληνικού χρέους ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού άχθους, τάχθηκε όμως κατά της ονομαστικής μείωσης του χρέους.

Αναφερόμενος τέλος στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία σημείωσε πως τίποτα δεν έχει κριθεί τονίζοντας ταυτόχρονα ότι ακόμα και σε περίπτωση ήττας της Μαρίν Λεπέν αν λάβει ποσοστό μεγαλύτερο του 40% θα είναι ένα πολύ αρνητικό μήνυμα.

(Φωτογραφία: AP Images/Virginia Mayo)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Agence Europe: Η Κομισιόν θέλει να καταργήσει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα

Μοσκοβισί: Στόχος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η 22α Μαΐου

Μοσκοβισί: 'Δημοψήφισμα' ο β' γύρος των γαλλικών εκλογών

SHARE:

24Media Network