Μοσκοβισί: Κατάλληλες οι συνθήκες, να μιλήσουμε για το ελληνικό χρέος

European Commissioner for Economic and Financial Affairs Pierre Moscovici gives a press conference to present autumn economic forecast for the eurozone in Brussels, Belgium on Nov. 9, 2016. /    2016  ,   ,    9 , 2016
European Commissioner for Economic and Financial Affairs Pierre Moscovici gives a press conference to present autumn economic forecast for the eurozone in Brussels, Belgium on Nov. 9, 2016. / 2016 , , 9 , 2016 ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Συνέντευξη του Ευρωπαίου Επιτρόπου σε κυριακάτικη ελληνική εφημερίδα. Τι απαντά στο εάν είναι κατάλληλη η στιγμή, για τη συζήτηση περί ελάφρυνσης χρόνου, τι λέει για τις αλλαγές στην αγορά εργασίας

«Οι Ελληνες έχουν κάνει τόσο πολλές θυσίες τα τελευταία χρόνια και επιτέλους η χώρα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα. Το "success story" που γράφουμε μαζί, σημαίνει την επιστροφή στην ομαλότητα, αλλά μια νέα ομαλότητα με βιώσιμη δημόσια οικονομική πολιτική και μια ανταγωνιστική οικονομία, ικανή να δημιουργήσει τις θέσεις εργασίας που οι Έλληνες χρειάζονται», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα " Εθνος της Κυριακής" ο επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, που φτάνει τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Σε ερώτηση για το αν είναι κατάλληλη στιγμή να συζητήσουμε την ελάφρυνση του χρέους τονίζει ότι: «Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της πρώτης αξιολόγησης και την καλή πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη δεύτερη, πιστεύω ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες για τις συζητήσεις που πρέπει να λάβουν χώρα στο επόμενο Eurogroup» και προσθέτει:

«Η συμφωνία του Μαϊου καθορίζει μια σαφή αλληλουχία βημάτων-με τρια πακέτα μέτρων, βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων που μένει να συμφωνηθούν. Περαιτέρω συζητήσεις για το χρέος θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην παραμονή του ΔΝΤ στα προγράμματα, όπως συμφωνήθηκε τον Μάϊο».

Ο κ. Μοσκοβισί δηλώνει ότι είναι «απολύτως εφικτό» να κλείσει η συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού (staff agreement) τις επόμενες ημέρες. Στη βάση αυτής της συμφωνίας, όπως αναφέρει ο κ. Μοσκοβισί, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα και γρήγορα να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. «Αυτό, όμως, απαιτεί την πλήρη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων».

Αναφερόμενος στο «ακανθώδες ζήτημα» των αλλαγών στην αγορά εργασίας, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι υπάρχει ακόμη κάποια δουλειά που πρέπει να γίνει. Σημείωσε, όμως, ότι έχει καταγραφεί πρόοδος από τα κλιμάκια των τεχνικών αποστολών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μοσκοβισί: Προ των πυλών η συμφωνία για το χρέος

Αισιόδοξος για θετική συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup, δηλώνει ο Μοσκοβισί

Στην Αθήνα ο Πιερ Μοσκοβισί στις 28 και 29 Νοεμβρίου

SHARE: