Να ζητήσει έξωθεν βοήθεια εξετάζει η Ισπανία

Να ζητήσει έξωθεν βοήθεια εξετάζει η Ισπανία

Το ενδεχόμενο να ζητήσει εξωτερική δανειακή βοήθεια φέρεται να εξετάζει ο νικητής των εκλογών της περασμένης Κυριακής στην Ισπανία Μαριάνο Ραχόι, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες προς το Λαϊκό κόμμα τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters

Το ενδεχόμενο να ζητήσει βοήθεια από το εξωτερικό φαίνεται πως εξετάζει σοβαρά η νέα κυβέρνηση της Ισπανίας, σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές του Reuters.

Το Λαϊκό Κόμμα, το οποίο αναδείχθηκε νικητής των πρόσφατων εθνικών εκλογών, αναλαμβάνει τα ηνία μιας χώρας που βρίσκεται στα πρόθυρα της ύφεσης, που έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2012 και που βλέπει το κόστος δανεισμού της να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

"Δεν πιστεύω ότι έχει ληφθεί η απόφαση αυτή αλλά είναι μια από τις προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι. Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο και μεγαλύτερη ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων", δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο πηγή προσκείμενη στο Λαϊκό Κόμμα. "Εάν πρέπει να το κάνουμε, θα το κάνουμε τώρα", υπογράμμισε η ίδια πηγή.

Σε περίπτωση που η Ισπανία ζητήσει έξωθεν χρηματοδότηση, είτε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είτε από το ΔΝΤ θα είναι πολιτικά προτιμότερο η κυβέρνηση να προχωρήσει αυτοβούλως και έγκαιρα σε μια τέτοια κίνηση παρά να αναγκαστεί να το κάνει αργότερα από τις δυνάμεις των αγορών.

SHARE:

24Media Network