Νέα ανατροπή: Ξεμπλοκάρει η επένδυση της Cosco στον Πειραιά

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ COSCO(PHASMA/M.KARAGIANNIS)
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ COSCO(PHASMA/M.KARAGIANNIS) PHASMA

Το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάνθηκε εκ νέου για τις νέες επενδύσεις της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. Τι προβλέπει το επιχειρηματικό σχέδιο

Νόμιμη έκρινε τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, τη συμφωνία για νέες επενδύσεις από την COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, ύψους 230 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο, προβλέπεται η κατασκευή και εκμετάλλευση του Δυτικού Προβλήτα III του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ (ΣΕΜΠΟ) από τη ΣΕΠ ΑΕ (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά), η κατασκευή για λογαριασμό του ΟΛΠ ΑΕ του Προβλήτα Πετρελαιοειδών και η αναβάθμιση με νέο μηχανολογικό εξοπλισμό των Προβλητών II και Ανατολικού Προβλήτα ΙΙΙ ΣΕΜΠΟ.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί απόφαση κλιμακίου του ελεγκτικού συνεδρίου, που είχε κρίνει αντίθετα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, εφόσον αυτό πάρει το πράσινο φως, τα έσοδα του ΟΛΠ από τη δραστηριότητα της Cosco στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων θα προκύπτουν με βάση το ύψος των διακινούμενων φορτίων.

Η Cosco έχει θέσει ως προαπαιτούμενο την έγκριση του "Φιλικού Διακανονισμού" προκειμένου να καταθέσει δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά του 67% των μετοχών του ΟΛΠ.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) είναι αντίθετη με το φιλικό διακανονισμό, καθώς υποστηρίζει ότι  "παραχωρείται χωρίς διαγωνιστική διαδικασία, το Δυτικό Μέτωπο του Λιμανιού ως "πανωπροίκι" στην COSCO".

Υπενθυμίζεται, ότι εκκρεμεί και η έρευνα που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το περιεχόμενο του "φιλικού διακανονισμού" είναι σύμφωνο με το κοινοτικό δίκαιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Επενδύσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δεν είναι σύμφωνος με τον νόμο ο φιλικός διακανονισμός ανάμεσα στον ΟΛΠ και την COSCO. Έκκληση από την ΟΜΥΛΕ να μην υπάρξει πώληση

"Μπλόκο" στην επένδυση της Cosco από το Ελεγκτικό Συνέδριο

SHARE:

24Media Network