Νέο ιστορικό ρεκόρ για το 10ετές ομόλογο

Νέο ιστορικό ρεκόρ για το 10ετές ομόλογο
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα ελληνικά ομόλογα ευνοούνται από το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην ευρωζώνη καθώς σήμερα η ΕΚΤ ξεκίνησε και πάλι τις αγορές ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Σε νέο ιστορικό επίπεδο υποχώρησε σήμερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου "σπάζοντας" το φράγμα του 1,2%. Νωρίς το απόγευμα διαπραγματευόταν στο 1,19% από 1,22% χθες.

Τα ελληνικά ομόλογα ευνοούνται από το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην ευρωζώνη καθώς σήμερα η ΕΚΤ ξεκίνησε και πάλι τις αγορές ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Είναι ενδεικτικό ότι η απόδοση του γερμανικού ομολόγου αυξήθηκε σήμερα, αγγίζοντας το -0,34%. (Διευκρινίζεται ότι στην περιοχή των αρνητικών αποδόσεων η άνοδος της τιμής του ομολόγου οδηγεί σε άνοδο της απόδοσης του).

ADVERTISING

Στο 0,41% από 0,441% υποχώρησε η απόδοση του 5ετούς ομολόγου.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 14 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,21% από 1,25% χθες, έναντι 0,36% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,57% από 1,60% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος, σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1110 δολ. από το επίπεδο των 1,1011 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Αρνητικά επηρεάζουν το αμερικανικό νόμισμα τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τη χθεσινή ημέρα για το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, τα οποία ήταν δυσμενέστερα των προβλέψεων. Αρνητικό παράγοντα αποτελεί, επίσης, για το αμερικανικό νόμισμα η περαιτέρω μείωση του επιτοκίου αναφοράς της Fed παρότι έχει προεξοφληθεί.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,334%. Στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,381%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,423% και, τέλος, στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,475%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1041 δολάρια.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ομόλογα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε νέο ιστορικό χαμηλό το 10ετές ομόλογο

Με αρνητικό επιτόκιο -0,020 δανείστηκε για πρώτη φορά η Ελλάδα

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το 10ετές: Στο 1,5% η απόδοση - Πάνω από 5,4 δισ. ευρώ οι προσφορές

SHARE:

24Media Network