Ντάισελμπλουμ: Η ανάπτυξη επέστρεψε, η συνεργασία προχωρά με τις ελληνικές Αρχές

Ντάισελμπλουμ: Η ανάπτυξη επέστρεψε, η συνεργασία προχωρά με τις ελληνικές Αρχές

Στο ζήτημα της έλλειψης εμπιστοσύνης μεταξύ των κρατών-μελών της ευρωζώνης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup σε ομιλία του στις Βρυξέλλες, κάνοντας λόγο για έναν εποικοδομητικό διάλογο με τις ελληνικές αρχές

Στο ζήτημα της έλλειψης εμπιστοσύνης μεταξύ των κρατών-μελών της ευρωζώνης η οποία ήρθε ως αποτέλεσμα της κρίσης αλλά πλέον έχει μπει σε φάση βελτίωσης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σε ομιλία του στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η βελγική εφημερίδα L' Echo.

Αναφερόμενος στην περίπτωση της Ελλάδας σημείωσε πως «έχει πιο θεμελιώδη προβλήματα, οικονομικά και θεσμικά» από τις υπόλοιπες χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα και πως «η εμπιστοσύνη εξακολουθεί να είναι ένα βασικό ζήτημα».

Εξήγησε, δε, ότι αναφέρεται στην «εμπιστοσύνη μεταξύ των κρατών μελών του ευρώ, αλλά και στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επενδυτών στη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας».

Τέλος, τόνισε πως η ελληνική κρίση «από τη στιγμή που έπιασε πάτο», το καλοκαίρι του 2015, έχει εισέλθει σε φάση αποκλιμάκωσης.

«Έχουμε εισέλθει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τις ελληνικές αρχές στο τρίτο πρόγραμμα. Η ανάπτυξη έχει επιστρέψει και η συνεργασία προχωρά, αν και όχι τόσο γρήγορα όσο πολλοί, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής κυβέρνησης, θα ήθελαν»,κατέληξε ο πρόεδρος του Eurogroup.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ντάισελμπλουμ: Οι Έλληνες ζούσαν πάνω από τις δυνάμεις τους

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα κινείται στη σωστή κατεύθυνση

SHARE:

24Media Network