Ντάισελμπλουμ: Το μπαλάκι είναι πλέον στο γήπεδο της Ελλάδας. Αναμένουμε νέες προτάσεις

Ντάισελμπλουμ: Το μπαλάκι είναι πλέον στο γήπεδο της Ελλάδας. Αναμένουμε νέες προτάσεις
cdogas

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της κρίσιμης συνεδρίασης του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης

“Δεν είναι ορατή μια συμφωνία” δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παρέδωσε μετά την ολοκλήρωση της κρίσιμης συνεδρίασης του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. .

“Επί τη βάση των όσων έχουμε δουλέψει και μετά την 20η Φεβρουαρίου, υπήρξε μια ευελιξία και αφενός επετράπη στους Θεσμούς να λάβουν υπόψη την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στη χώρα για να αντικαταστήσουμε μέτρα με άλλα μέτρα που πρότεινε η ελληνική πλευρά, αφού πρώτα θα είχαν αξιολογηθεί από τους Θεσμούς. Αξιοποιήθηκαν οι ευκαιρίες αλλά σήμερα ελάχιστα είναι αυτά που αξιολογήθηκαν θετικά για να ενταχθούν σε μια νέα συμφωνία” εξήγησε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

“Ενημερώσαμε την ελληνική πλευρά να μας παρουσιάσουν νέες προτάσεις τις επόμενες μέρες, υπάρχει η δυνατότητα για να παραταθεί το πρόγραμμα” πρόσθεσε.

“Το μπαλάκι είναι στην ελληνική πλευρά και είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα για να έχουμε συμφωνία για τις επόμενες ημέρες. Θα αξιολογήσουμε την νέα πρόταση της Ελλάδας. Θέλουμε μια αξιόπιστη πρόταση γιατί έχουμε ελάχιστο χρόνο”, κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα