Ντράγκι σε Τσίπρα: H ΕΚΤ διασφαλίζει τις ελληνικές τράπεζες μέχρι τέλη Ιουλίου

Στιγμιότυπο από την επταμερή σύσκεψη για την Ελλάδα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής την Παρασκευή 20 μαρ΄τιου 2015, στις Βρυξέλλες.
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI)
Στιγμιότυπο από την επταμερή σύσκεψη για την Ελλάδα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής την Παρασκευή 20 μαρ΄τιου 2015, στις Βρυξέλλες. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την ημίωρη συνάντηση που είχαν σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι

Διαβεβαιώσεις από τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι ότι η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι διασφαλισμένη μέχρι το τέλος του προγράμματος πήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ημίωρη συνάντησή τους σήμερα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο Μ. Ντράγκι τόνισε την ανάγκη να κλείσει η συμφωνία άμεσα, ενώ ο πρωθυπουργός έθεσε μεταξύ άλλων και το ζήτημα με τα ελληνικά ομόλογα ύψους 27 δισ. που είχαν αγοραστεί από την ΕΚΤ κατά την περίοδο Τρισέ και τώρα εκκρεμεί η αποπληρωμή τους. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και το εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ και αρμόδιος για την Ελλάδα, Μπενουά Κερέ.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, ΕΚΤ
SHARE:

24Media Network