Ο αντίκτυπος του Bitcoin Halving στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Διαβάζεται σε 4'
Ο αντίκτυπος του Bitcoin Halving στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Καθώς πλησιάζει το γεγονός του Bitcoin Halving μετά από τέσσερα χρόνια, οι επενδυτές προετοιμάζονται για μεγάλες διακυμάνσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Εν μέσω της ραγδαίας ανόδου της τιμής του Bitcoin και της προσμονής που περιβάλλει αυτό το γεγονός, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δούμε μερικές βασικές πληροφορίες για το τι είναι το Bitcoin Halving και ποιος μπορεί να είναι ο αντίκτυπός του στην αγορά crypto το επερχόμενο χρονικό διάστημα.

Αγορά 99Bitcoins

Κατανόηση της εξόρυξης Bitcoin

Φυσικά, πριν αναλύσουμε το Bitcoin Halving και το πώς επηρεάζει την τιμή του Bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κατανοήσετε τη διαδικασία της εξόρυξης Bitcoin. Ειδικότερα, η εξόρυξη Bitcoin είναι η διαδικασία με την οποία επικυρώνονται οι συναλλαγές και εισάγονται στην κυκλοφορία νέα bitcoins. Οι miners, εκείνοι δηλαδή που ασχολούνται με την εξόρυξη, χρησιμοποιούν ισχυρούς υπολογιστές για την επίλυση πολύπλοκων μαθηματικών παζλ, με τον πρώτο επιτυχημένο miner να ανταμείβεται με bitcoins.

Τι είναι το Bitcoin Halving;

Το Bitcoin halving είναι ένας μηχανισμός που έχει σχεδιαστεί για τον έλεγχο της προσφοράς νέων bitcoins. Συμβαίνει κάθε περίπου τέσσερα χρόνια, όταν εξορύσσονται 210.000 μπλοκ, οδηγώντας σε μείωση κατά 50% της ανταμοιβής για την επιτυχή εξόρυξη. Αυτή η διαδικασία συμβάλλει στη ρύθμιση της έκδοσης νέων bitcoins, συμβάλλοντας τελικά στη σπανιότητα του κρυπτονομίσματος. Με τη συνολική προσφορά να περιορίζεται στα 21 εκατομμύρια BTC tokens, το halving παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση του ρυθμού πληθωρισμού του Bitcoin.

Το επερχόμενο halving, που αναμένεται γύρω στις 18 Απριλίου, θα δει την ανταμοιβή να πέφτει από 6,25 σε 3,125 bitcoin ανά μπλοκ. Αυτή η μείωση του ποσοστού έκδοσης αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην αξία του Bitcoin και στη συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων.

Επιπτώσεις στην τιμή του Bitcoin

Ιστορικά, τα γεγονότα του Bitcoin Halving έχουν συνδεθεί με σημαντικές αυξήσεις των τιμών του. Ο Bundeep Rangar, διευθύνων σύμβουλος της Fineqia International, υπογραμμίζει ότι η μείωση της δημιουργίας νέων token οδηγεί σε μείωση της πίεσης πώλησης, δημιουργώντας μεγαλύτερη σπανιότητα. Αυτή η σπανιότητα μπορεί να προκαλέσει έλλειψη προσφοράς, οδηγώντας στην αύξηση της τιμής του Bitcoin, εφόσον η ζήτηση παραμένει σταθερή ή αυξάνεται.

Ο Simon Peters, αναλυτής αγοράς στο eToro, σημειώνει ότι προηγούμενα Bitcoin Halvings έχουν ωθήσει το BTC προς νέα υψηλά επίπεδα τιμών. Με το ενδιαφέρον των επενδυτών να αυξάνεται και την έγκριση των spot ETFs νωρίτερα μέσα στο έτος, πολλοί αναμένουν ένα ανοδικό κλίμα γύρω από το Bitcoin μετά το halving. Μάλιστα, αρκετά μέλη της κοινότητας κρυπτογράφησης εικάζουν ακόμη ότι η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε να προσεγγίσει το εξαψήφιο νούμερο μετά από αυτό το γεγονός.

Ο αντίκτυπος του Bitcoin Halving στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Φυσικά, η τιμή του Bitcoin δεν είναι η μόνη που επηρεάζεται από το γεγονός του Halving. Όπως σε κάθε άνοδο του Bitcoin, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων φαίνεται να εισέρχεται σε μια ανοδική τάση. Μάλιστα, το επενδυτικό ενδιαφέρον αυξάνεται τόσο για τα υφιστάμενα altcoins της αγοράς, όσο και για τα νεότερα κρυπτονομίσματα που τώρα κάνουν την εμφάνισή τους στο χώρο.

Μια σημαντική διαφοροποίηση που παρατηρείται πριν τον συγκεκριμένο Bitcoin Halving, είναι ότι η ζήτηση στα κρυπτονομίσματα έχει ήδη αυξηθεί, οδηγώντας σε σημαντικές διακυμάνσεις στην αγορά crypto. Επιπρόσθετα, η ζήτηση νέων καινοτόμων κρυπτονομισμάτων, φαίνεται να προσελκύει έντονο ενδιαφέρον.

99Bitcoins – Τι είναι και γιατί η ζήτησή του αυξάνεται συνεχώς

Ένα από τα έργα τα οποία πιθανολογείται ότι θα πραγματοποιήσει μια εξαιρετική πορεία το 2024, είναι το 99Bitcoins. Μπορεί το halving του Bitcoin να συγκεντρώνει τα πρωτοσέλιδα και την προσοχή των επενδυτών, ωστόσο σύγχρονες πλατφόρμες όπως το 99Bitcoins διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο στην αγορά.

Ειδικότερα, το 99Bitcoins είναι ένα από τα νεότερα web 3.0 κρυπτονομίσματα, το οποί λανσάρει μια καινοτόμο πλατφόρμα learn-to-earn. Οι επενδυτές που θα συμμετάσχουν στο έργο, έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τις γνώσεις τους γύρω από τα κρυπτονομίσματα, και ταυτόχρονα να επωφεληθούν από παθητικές ανταμοιβές.

Η προπώληση του 99Bitcoins μόλις ξεκίνησε και φαίνεται να προσελκύει έντονο ενδιαφέρον, κάτι για το οποίο πιστεύουμε ότι συμβάλλει και το επερχόμενο Bitcoin Halving

Περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στην προπώληση του 99Bitcoins

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα