Ο καθηγητής Μ.Ψαλιδόπουλος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Τελετή παράδοσης-παραλαβής της διεύθυνσης του Kέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), την Δευτέρα 27 Απριλίου 2015, παρουσία του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη. Τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Επιστημονικού Διευθυντή, ανέλαβε ο Μιχαήλ Ψαλιδόπουλος(φωτό), Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τελετή παράδοσης-παραλαβής της διεύθυνσης του Kέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), την Δευτέρα 27 Απριλίου 2015, παρουσία του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη. Τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Επιστημονικού Διευθυντή, ανέλαβε ο Μιχαήλ Ψαλιδόπουλος(φωτό), Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. EUROKINISSI

Ο κ. Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, νυν Πρόεδρος του ΚΕΠΕ και Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), δέχθηκε την πρόταση του Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο ΔΝΤ. Πότε αρχίζει η θητεία του

Την τοποθέτηση του κ.Μιχάλη Ψαλιδόπουλου στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Ψαλιδόπουλος, νυν Πρόεδρος του ΚΕΠΕ και Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), δέχθηκε την πρόταση του Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο ΔΝΤ. Η θητεία του θα αρχίσει την 29η Ιουνίου 2015.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα εκπροσωπείται στο ΔΝΤ από Αναπληρωματικό Εκτελεστικό Διευθυντή υπό τον Εκτελεστικό Διευθυντή που διορίζει η Ιταλία η οποία επίσημα εκπροσωπεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Μάλτα, την Αλβανία και τον Άγιο Μαρίνο.

Ο κ. Ψαλιδόπουλος είναι απόφοιτος του ΕΚΠΑ, της Παντείου και του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου, πανεπιστήμια στα οποία συνέχισε ως καθηγητής για πολλά χρόνια. Πριν αναλάβει Πρόεδρος του ΚΕΠΕ ο κ. Ψαλιδόπουλος κατείχε την Έδρα Κωνσταντίνος Καραμανλής της Σχολής Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts των ΗΠΑ (2010-2014).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΝΤ
SHARE:

24Media Network