Ο László Andor στο Φόρουμ των Δελφών

Ο László Andor στο Φόρουμ των Δελφών
Ο Laszlo Andor 2023 Yves Logghe/AP

O László Andor θα συζητήσει σήμερα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη και την Azita Berar Awad για τη σημασία της κοινωνικής συμπερίληψης και τους τρόπους ενίσχυσής της.

Σήμερα νωρίς το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η ομιλία του László Andor, Ούγγρου οικονομολόγου και γενικού γραμματέα του Foundation for European Progressive Studies (FEPS), στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, στο πλαίσιο του οποίου θα συζητήσει με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, διευθυντή του Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή και την Azita Berar Awad, πρόεδρο του συμβουλίου του UNRISD του OHE (United Nations Research Institute for Social Development) για τη σημασία της κοινωνικής συμπερίληψης και τους τρόπους ενίσχυσής της (“Why Social Inclusion Matters and How to Foster it”).

Ποιος είναι ο László Andor

O László Andor έχει διατελέσει Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και εμπειρογνώμονας στην Επιτροπή Προϋπολογισμού & Οικονομικών του ουγγρικού Κοινοβουλίου.

Επίσης, έχει διδάξει οικονομικά σε σημαντικά πανεπιστήμια, όπως το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (ULB) και η Sciences Po.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Magazine, χαρακτήρισε εξαιρετικά απίθανο να βιώσουμε αντίστοιχη κρίση με αυτή του 2008, ωστόσο επέστησε την προσοχή για ορισμένες “βραδυφλεγείς” κρίσεις.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η κρίση του κόστους διαβίωσης ενδέχεται να μην έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της και κάλεσε τις κυβερνήσεις να βρουν τη χρυσή τομή σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα.

Παράλληλα, κατέταξε ενδεχόμενο πόλεμο στην Ασία ως τον νούμερο ένα κίνδυνο για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε περίπτωση που οι συγκρούσεις στην Ουκρανία συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα