Ο Ντράγκι παρουσίασε το νέο 20ευρω. Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Ο Ντράγκι παρουσίασε το νέο 20ευρω. Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Δείτε σε βίντεο την παρουσίαση του νέου χαρτονομίσματος. Ποιες οι διαφορές του με το παλιό και ποιες οι καινούργιες μέθοδοι για την μη αντιγραφή του (Vid)

Παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το νέο τραπεζογραμμάτιο περιλαμβάνει ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό ασφαλείας, το "παράθυρο με προσωπογραφία" στο ολόγραμμα.

Όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται στο φως, το παράθυρο γίνεται διαφανές και αποκαλύπτει μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μιας μορφής της μυθολογίας, η οποία είναι ορατή και στις δύο όψεις του τραπεζογραμματίου. Όπως και τα νέα τραπεζογραμμάτια των 5 και των 10 ευρώ, το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ περιλαμβάνει επίσης έναν "αριθμό με βαθυπράσινο χρώμα" και μια προσωπογραφία της Ευρώπης στο υδατογράφημα.

"Το παράθυρο με προσωπογραφία αποτελεί πραγματική καινοτομία στην τεχνολογία παραγωγής τραπεζογραμματίων" δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ. "Είναι το αποτέλεσμα εργασιών του Ευρωσυστήματος προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα τραπεζογραμμάτια ευρώ εξακολουθούν να είναι ανθεκτικά έναντι της παραχάραξης. Έτσι, θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη που τρέφουν 338 εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη ζώνη του ευρώ για τα τραπεζογραμμάτιά τους".

Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ είναι το τρίτο τραπεζογραμμάτιο της σειράς "Ευρώπη", η οποία αντικαθιστά σταδιακά την αρχική σειρά τραπεζογραμματίων ευρώ που τέθηκε σε κυκλοφορία το 2002. Μετά το τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ, το οποίο παρουσιάστηκε επισήμως σήμερα, θα ακολουθήσουν τα επόμενα έτη τα νέα τραπεζογραμμάτια των 50, των 100, των 200 και των 500 ευρώ.

SHARE:

24Media Network