Ο οδικός χάρτης της ελληνικής χρεοκοπίας

Ο οδικός χάρτης της ελληνικής χρεοκοπίας

Τι θα γινόταν αν η Ελλάδα επέστρεφε στη δραχμή; Πως θα διαμορφωνόταν η οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα για τους πολίτες της, αλλά και για την ΕΕ σε περίπτωση χρεοκοπίας; Το BBC έφτιαξε τον χάρτη των απαντήσεων και το NEWS 247 σας τον παρουσιάζει

Μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, είναι θέμα συζήτησης καθημερινά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Πέρα από τις κραυγές, τους εντυπωσιακούς τίτλους και τα προκλητικά εξώφυλλα, υπάρχουν και οι ψύχραιμες φωνές που προσπαθούν να εξηγήσουν την κατάσταση και να αναλύσουν όλα τα πιθανά σενάρια.

Το BBC, που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, δημιούργησε έναν κατατοπιστικό πίνακα με όλες τις πιθανές εξελίξεις του ελληνικού δράματος.

Σε άρθρο με τίτλο “Η οδύσσεια χρέους της Ελλάδας”, το BBC προσπαθεί να απαντήσει σε όλα τα “καυτά” ερωτήματα, σχετικά με την εκταμίευση των επόμενων δόσεων, τις πιθανότητες χρεοκοπίας, το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή και τις συνέπειες των αποφάσεων κυβέρνησης και τρόικας.

Στη συνέχεια ανιχνεύει τα αποτελέσματα των παραπάνω σεναρίων καταλήγοντας σε πέντε πιθανές καταστάσεις, που θα διαμορφωθούν ανάλογα με τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων της.

Δυστυχώς αυτές περιλαμβάνουν στην καλύτερη περίπτωση μια “πύρρειο νίκη” της Ελλάδας και στη χειρότερη την… παγκόσμια καταστροφή.

Το NEWS 247 μετέφρασε τον πίνακα και σας τον παρουσιάζει. Πατήστε πάνω στην εικόνα που ακολουθεί και διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα