Στοιχηματίζουν σε πιθανό "Ελληνικό ατύχημα"

Στοιχηματίζουν σε πιθανό "Ελληνικό ατύχημα"

Τον κίνδυνο να εισέλθει η Ελλάδα σε μία ταραχώδη περίοδο, που θα την οδηγήσει σε χρεοκοπία, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι βλέπουν οι Financial Times

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κρίση χρέους στην Ελλάδα έχει τροφοδοτήσει ένα "νέο στοίχημα" το οποίο σχετίζεται με την διευρυνόμενη μεταξύ των επενδυτών άποψη ότι η χώρα εισέρχεται σε μια ταραχώδη περίοδο και θα αντιμετωπίσει στάση πληρωμών, με επακόλουθο την κοινωνική αναταραχή, τις αποσύρσεις καταθέσεων από τις τράπεζες και την εμβάθυνση της κρίσης στην ίδια την Ευρωζώνη.

Μάλιστα, επικαλούνται δήλωση κορυφαίου επενδυτή που δεν τον κατονομάζουν σύμφωνα με την οποία υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να γίνει “ελληνικό ατύχημα” φέτος το καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει σκληρό χρεοστάσιο και μεγάλες απώλειες για τους επενδυτές, οι οποίοι θα αποκτήσουν προκαταλήψεις για την Ευρωζώνη.

Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι τα επενδυτικά κεφάλαια έχουν τοποθετήσει μικρό μέρος κεφαλαίων σε τέτοιου είδους στοιχήματα, ωστόσο το γεγονός και μόνο ότι τα χρησιμοποιούν καταδεικνύει τους αυξανόμενους κινδύνους για την Ευρωζώνη.

Όπως σημειώνουν, "ο χρόνος τελειώνει για τους πολιτικούς στην Ευρωζώνη" και προειδοποιούν ότι θα πρέπει να ληφθούν σύντομα αποφάσεις για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Ωστόσο δεν είναι μόνο οι FT που ασχολούνται με τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας αφού τον γύρο του κόσμου, κάνει από χθες το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, σχετικά με την απόφαση του να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης και, στη συνέχεια, να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Εκτενή ρεπορτάζ δημοσίευσαν τόσο το Ρόϊτερς, όσο και το Γαλλικό Πρακτορείο, καταγράφοντας τόσο τις πολιτικές εξελίξεις, όσο και τα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των "Αγανακτισμένων" πολιτών στο Σύνταγμα, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με τη συνέχιση του δανεισμού της χώρας.

Το Ρόϊτερς μάλιστα, αναφέρει το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το πόστο του και σημειώνει πως πιθανοί αντικαταστάτες του φέρονται ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

SHARE:

24Media Network