Οι Γερμανοί καλούν τους Έλληνες να σοβαρευτούν

Οι Γερμανοί καλούν τους Έλληνες να σοβαρευτούν

Σκληραίνει τη στάση της η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα με τον υπουργό Εσωτερικών να δηλώνει ότι η χώρα του δεν θα ρίξει χρήματα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο

Για άρνηση της Γερμανίας να ρίξει χρήματα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο έκανε λόγο ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χανς Πέτερ Φρίντιχ, αναφερόμενος στην Ελλάδα.

Όποιος θέλει να δει βοήθεια και αλληλεγγύη από εμάς πρέπει να αποδεχτεί ότι περιμένουμε από αυτή τη χώρα σοβαρότητα και λογική, επεσήμανε στην εφημερίδα Leipziger Volkszeitung, τονίζοντας ωστόσο πως η Γερμανία χαίρεται που βοηθάει την Ελλάδα να ορθοποδήσει.

Παράλληλα ο Χανς Πέτερ Φρίντριχ, ηγέτης της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) -βαυαρικό αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ- δήλωσε ότι η Ελλάδα διέπραξε ένα λάθος, θεωρώντας ότι η ένταξή της στην Ευρωζώνη θα χαρίσει στη χώρα ευημερία.

"Προφανώς πίστεψαν ότι ο πλούτος θα έρθει αυτόματα αν απλώσουν τα χέρια τους στο ευρώ", σημείωσε, τονίζοντας ότι "μια χώρα χρειάζεται ένα νόμισμα που να ταιριάζει στην οικονομική της δύναμη".

Υπενθυμίζεται πως ο Χανς Πέτερ Φρίντριχ ήταν ο πρώτος Γερμανός υπουργός ο οποίος τον Φεβρουάριο τάχτηκε ανοιχτά υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Η γερμανική κοινή γνώμη είναι κατά της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Δημοσκόπηση της εταιρίας Politbarometer για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ZDF, που δόθηκε χθες Παρασκευή στη δημοσιότητα έδειξε ότι μόνο το 31% θέλουν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ενώ το 60% είναι αντίθετοι.

Σε μια ανάλογη δημοσκόπηση του Νοεμβρίου για την ZDF το ποσοστό αυτό ήταν 41% υπέρ της παραμονής της και 49% κατά.

Ο βραβευμένος με Νομπέλ Λογοτεχνίας Γερμανός Γκίντερ Γκρας εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Ευρώπης για την αντιμετώπισή της απέναντι στην Ελλάδα με ένα ποίημά του το οποίο δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung κι έχει τίτλο "Η Ντροπή της Ευρώπης".

Η Ελλάδα, γράφει ο Γκίντερ Γκρας, "εγκαταλείπεται ως ένας γυμνός οφειλέτης στην αποβάθρα, μια χώρα υποφέρει... και καταδικάζεται σε φτώχεια".

SHARE:

24Media Network