Οι Τούρκοι επενδυτές ''ψηφίζουν'' Ελλάδα

Οι Τούρκοι επενδυτές ''ψηφίζουν'' Ελλάδα

Επενδυτές από τη γείτονα χώρα προτιμούν την Ελλάδα ως χώρο δραστηριοποίησης, σύμφωνα με δημοσίευμα. Πώς εξηγείται η επιλογή εν καιρώ κρίσης

Οι τουρκικές επενδύσεις που έγιναν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ανάλυση της εφημερίδας Star.

''Η Ελλάδα, έγινε η πρώτη προτίμηση των Τούρκων επιχειρηματιών'', γράφει χαρακτηριστικά.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους οι Τούρκοι επιχειρηματίες πραγματοποίησαν άμεσες επενδύσεις ύψους 18 εκατ. δολ., αναφέρει η εφημερίδα, ενώ εκτιμά πως στις επενδύσεις αυτές θα πρέπει να προστεθούν και οι επενδύσεις που γίνονται μέσω ευρωπαϊκών χωρών για να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια.

Άλλοι οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η προτίμηση αυτή εξηγείται από το γεγονός ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες καταλαβαίνουν πολύ καλύτερα την ελληνική αγορά, που μοιάζει εντυπωσιακά με την τουρκική, από την άποψη των νοοτροπιών, συνηθειών και ιστορικού βάθους.

Παράλληλα, οι Τούρκοι επενδυτές που έχουν ζήσει πρόσφατα μεγάλη οικονομική κρίση στην Τουρκία, με χαρακτηριστικά ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζει η σημερινή ελληνική κρίση, αισθάνονται πολύ πιο σίγουροι και αισιόδοξοι για την επερχόμενη ανάκαμψη, εφόσον φυσικά γίνουν και στην Ελλάδα αλλαγές, ανάλογες με αυτές που οδήγησαν στο να ξεπεραστεί η κρίση στην Τουρκία.

SHARE: