Ολάντ: Απέχουμε ώρες από μια πιθανή διευθέτηση με την Ελλάδα

Ολάντ: Απέχουμε ώρες από μια πιθανή διευθέτηση με την Ελλάδα

Τι ζήτησε από Αθήνα και πιστωτές ο Γάλλος Πρόεδρος, για την επίτευξη συμφωνίας. Επιβεβαιώνεται η τηλεδιάσκεψη Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι οι θεσμοί απέχουν “μερικές ώρες” από μια “πιθανή διευθέτηση με την Ελλάδα” και ζήτησε να υπάρξει ένας ισορροπημένος συμβιβασμός ανάμεσα στην Αθήνα και στους πιστωτές της.

“Βρισκόμαστε μερικές ημέρες, μερικές ώρες από μια πιθανή διευθέτηση”, σημείωσε ο Ολάντ κατά τη διάρκεια συνόδου του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους τόνισε ωστόσο ότι,“αν ζητηθούν πάρα πολλά από την Ελλάδα, αυτό θα εμποδίσει την επιστροφή (της χώρας) στην ανάπτυξη”, αλλά “εάν δεν ζητηθεί τίποτε ή δεν ζητηθούν αρκετά, αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες για το σύνολο της ευρωζώνης”.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε επίσης, ότι θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εντός των επόμενων ωρών, πριν από τη συνάντηση που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

"Θα μιλήσω αμέσως στο τηλέφωνο με τον Τσίπρα, καθώς και με την κυρία Μέρκελ" είπε ο Ολάντ στο Γαλλικό Πρακτορείο όταν ρωτήθηκε για τον κίνδυνο να μην ληφθεί καμία απόφαση κατά τη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας με τον Γιούνκερ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ολάντ, Βρυξέλλες
SHARE:

24Media Network