Ολάντ: "Βιώσιμη λύση για την Ελλάδα μέχρι το τέλος του χρόνου"

Ολάντ: "Βιώσιμη λύση για την Ελλάδα μέχρι το τέλος του χρόνου"

Παρέμβαση Ολάντ για το "ελληνικό ζήτημα". Δεσμεύθηκε για αποφάσεις μέχρι το τέλος του 2012. Ζητά τήρηση των δεσμεύσεων

"Μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να λάβουμε τις αποφάσεις που αφορούν στην Ελλάδα" επανέλαβε με νέα δήλωσή του τη Δευτέρα ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Η δήλωση έγινε με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής πέντε διεθνών οργανισμών: ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΟΟΣΑ, Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.

Ο κ. Ολάντ υπογράμμισε καταρχάς ότι οι αποφάσεις που έλαβε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 18 και στις 19 Οκτωβρίου για τον ΕΜΣ, την κατεύθυνση της ΕΚΤ, το Σύμφωνο για την Ανάπτυξη και την Τραπεζική Ένωση σε συνδυασμό με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, "θα συμβάλλουν στην έξοδο της ευρωζώνης από την κρίση, που ήταν μια κρίση αστάθειας και αμφιβολίας".

Πρόσθεσε λέγοντας ότι «αυτό όμως δεν φθάνει, θα πρέπει να λάβουμε μέχρι το τέλος του χρόνου τις αποφάσεις που αφορούν την Ελλάδα και σε αυτό θα μας βοηθήσει η έκθεση της Τρόικα, καθώς και για κάθε χώρα που θα θέλει να μπει στο μηχανισμό σταθερότητας».

Σχετικά με την Ελλάδα, δημοσιογράφος έθεσε το παρακάτω ερώτημα:

"Η Γερμανία είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε "κούρεμα" του ελληνικού χρέους που κρατούν δημόσιοι πιστωτές. Υποστηρίζει όμως την επαναγορά του ελληνικού χρέους στη δευτερογενή αγορά. Πιστεύετε ότι μια τέτοια λύση θα ήταν αποτελεσματική ή θα ήταν περισσότερο αποτελεσματική μια λύση "κουρέματος" του ελληνικού χρέους που υποστηρίζει η Γαλλία;"

Απαντώντας ο κ. Ολάντ αναφέρθηκε στην έκθεση της τρόικας η οποία αναμένεται στη συνάντηση του Γιούρογκρουπ στις αρχές του Νοεμβρίου, όποτε όπως δήλωσε, θα εξετασθούν "οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτήν την εποχή η Γαλλία, οι οποίες είναι αλληλοεξαρτώμενες και συνοψίζονται, σύμφωνα με τον ίδιο, σε τρεις: το χρέος που θα μπορούσε να γίνει μη διαχειρίσιμο, η υψηλή ανεργία και η ανταγωνιστικότητα.

SHARE:

24Media Network