Όλη η Ελλάδα προβάλλεται σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά
Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά THANASSIS KRIKIS

Ο ΕΟΤ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού προβάλλοντας τις ομορφιές της Ελλάδας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ιδιαίτερα σημαντικές δράσεις περιλαμβάνει η προβολή του ΕΟΤ για την Ελλάδα, σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Την τιμητική τους, στο φετινό εορτασμό έχουν φέτος το πολυβραβευμένο τουριστικό φιλμ του ΕΟΤ “Greece-A 365-day destination”, το οποίο παρουσιάζει την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού διακοπών, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς και το βίντεο “AntetokounmpoinvitesyoutoGreece”με τον καταξιωμένο και δημοφιλή αθλητή του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο να διαφημίζει την χώρα μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι προβολές των φιλμ γίνονται από τις οθόνες του Μουσείου Ακρόπολης, των σταθμών του Μετρό Αθηνών, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος", των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας και από τις εγκαταστάσεις του λιμανιού του Πειραιά (ΟΛΠ), στον χώρο υποδοχής της κρουαζιέρας.

Επίσης ο ΕΟΤ συνεργάζεται με τους φορείς του τουρισμού ΞΕΕ, ΗΑΤΤΑ , ΣΕΤΕ, ΠΟΞ και ΣΕΤΚΕ για την προβολή των βίντεο στους χώρους υποδοχής επισκεπτών σε ξενοδοχεία, κάμπινγκ, τουριστικά καταλύματα και ταξιδιωτικά γραφεία σε ολόκληρη τη χώρα. Δυναμική προώθηση θα γίνει και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωση του Υπουργείου και του ΕΟΤ, των Περιφερειών, των φορέων και επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στο μήνυμά της επισημαίνει «το 2018 εξελίσσεται στην καλύτερη χρονιά στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού, με διψήφια μέχρι σήμερα αύξηση στις διεθνείς αφίξεις και τις τουριστικές εισπράξεις. Όπως όλα δείχνουν θα σπάσουμε το φράγμα των 32 εκατ. διεθνών επισκεπτών με την κρουαζιέρα. Καταφέραμε μέσα από στοχευμένες πολιτικές και δράσεις στον τουρισμό, να ενισχυθούν και οι υπόλοιποι παραγωγικοί κλάδοι, να τονωθεί η απασχόληση, να δημιουργηθούν νέες επενδύσεις και οι τουριστικές επιχειρήσεις να επωφεληθούν από την ανάπτυξη που κινητοποιήσαμε, καταγράφοντας σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας τους.

Έχουμε διαμορφώσει το νέο σχέδιά μας για τα επόμενα χρόνια, με στόχο να διατηρήσουμε τη δυναμική που εξασφαλίσαμε για τουρισμό 365 το χρόνο στην Ελλάδα. Δημιουργούμε νέες ευκαιρίες για τουριστική ανάπτυξη, νέα επαγγελματική δραστηριότητα μέσα από εξειδικευμένα θεματικά τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες, και ενισχύουμε νέους προορισμούς, ώστε τα οφέλη να διαχυθούν ισόρροπα σε κάθε περιοχή.

Επενδύουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Δημιουργούμε ένα ψηφιακό οικοσύστημα για τον τουρισμό με επίκεντρο την πύλη VisitGreece, αξιοποιώντας τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες, στην παγκόσμια προώθηση και προβολή της Ελλάδας και στη χρήση τους από τους τουρίστες με έξυπνες και εξιδεικευμένες εφαρμογές. Ψηφιοποιούμε την δημόσια τουριστική εκπαίδευση, με στόχο την διαρκή και υψηλού επιπέδου κατάρτιση των στελεχών και εργαζομένων του τουριστικού κλάδου.

Σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, υλοποιούμε προγράμματα και δράσεις που, ενθαρρύνουν την ανάπτυξη καινοτόμων start-upεταιρειών, και παρέχουν χρηματοδοτικά εργαλεία για την ψηφιακή μετεξέλιξή των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους και την εξωστρέφειά τους.

Επιδιώκουμε τη συνεργασία και τις συνέργειες με όλους τους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για τη ανάπτυξη έξυπνων προορισμών, και παράλληλα με την αξιοποίηση της τεχνολογίας στις υποδομές και υπηρεσίες να βελτιώσουμε όχι μόνο τη συνολική ταξιδιωτική εμπειρία των επισκεπτών μας, αλλά και την καθημερινότητα των κατοίκων και των τοπικών κοινωνιών.».

Εξάλλου, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Τσέγας, τονίζει ότι «ο ΕΟΤ υλοποιεί ένα δυναμικό πολυεπίπεδο πρόγραμμα παγκόσμιας προώθησης και προβολής στη βάση των στρατηγικών κατευθύνσεων της εθνικής και περιφερειακής τουριστικής πολιτικής που σχεδίασαν το Υπουργείο Τουρισμού και η υπουργός Έλενα Κουντουρά.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρισμός
SHARE:

24Media Network