Ομήρου: H απόφαση της Βουλής προστατεύει όλους τους λαούς της ΕΕ

Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου συναντήθηκε την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας (EUROKINISSI/ΓΙΩΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΡΙΝΗΣ)
Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου συναντήθηκε την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας (EUROKINISSI/ΓΙΩΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι ανέφεραν στα ξένα ΜΜΕ ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ 'Αντρος Κυπριανού Κυπριανού και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος

Η απόφαση της Κυπριακής Βουλής προστατεύει όλους τους λαούς των κρατών μελών της ΕΕ, ανέφερε ο πρόεδρός της Γιαννάκης Ομήρου για την καταψήφιση - με 36 ψήφους κατά και 19 αποχές - της απόφασης του Eurogroup για το «κούρεμα» των καταθέσεων.

Σε δηλώσεις του στα ξένα ΜΜΕ είπε ότι, στη σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα. «Αναμένουμε την αλληλεγγύη των εταίρων μας, που αποτελεί τη θεμελιώδη αρχή της ευρωπαϊκής οικογένειας» δήλωσε ο κ. Ομήρου.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ 'Αντρος Κυπριανού ανέφερε ότι η απόφαση του Eurogroup είναι καταστροφική για την κυπριακή οικονομία και κρατά «όμηρο» τη χώρα στα χέρια της ΕΕ. Ως προς τα επόμενα βήματα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ έχει ετοιμάσει 15 συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, είπε ότι «προς το παρόν δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε το ευρώ». Πρόσθεσε, επίσης, ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Κύπρο και πως όλα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις.

«Το κυπριακό κοινοβούλιο απέδειξε σήμερα την αποφασιστικότητα του να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία» με το Eurogroup, ανέφερε, από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε να παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες τις επόμενες ημέρες και να γίνει επαναδιαπραγμάτευση. Πρέπει να πάμε πίσω στην Ευρώπη και να τους πείσουμε με επιχειρήματα, ότι η βιωσιμότητα της κυπριακής οικονομίας είναι προς όφελος της ΕΕ, σημείωσε.

SHARE:

24Media Network