Οριστικό τέλος στο γάμο Eurobank - Alpha Bank

Οριστικό τέλος στο γάμο Eurobank - Alpha Bank

Διαβάστε τα αίτια που οδήγησαν στο γάμο Αlpha Bank και Eurobank, με στόχο τη δημιουργία τραπεζικού κολοσσού. Τι δήλωσε ο πρόεδρος Γιάννης Κωστόπουλος

Την πρόταση για την ακύρωση της συμφωνίας συγχώνευσης με την Eurobank, ενέκρινε σήμερα η γενική συνέλευση της Alpha Bank.

"Η ματαίωση της συμφωνίας συγχώνευσης των δύο τραπεζών δεν οφείλεται στη σχέση ανταλλαγής, αυτό που θα μπορούσαμε να το φέρουμε στη γενική συνέλευση και να το συζητήσουμε - αλλά στο γεγονός ότι το νέο σχήμα θα χρειαζόταν 9 δισ. ευρώ κεφάλαια", είπε ο πρόεδρος της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

"Ως πρόεδρος αυτού του νέου σχήματος δεν θα μπορούσα ποτέ να σας προτείνω την άμεση κρατικοποίηση της νέας τράπεζας αφού δεν θα μπορούσαμε να αντλήσουμε αυτά τα 9 δισ. ευρώ και θα οδηγούμασταν εκεί", συνέχισε. 

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος ανέφερε ότι αναμφίβολα αν προχωρούσε η συμφωνία μεταξύ Alpha - Eurobank, θα ήταν ένα μεγάλο βήμα για τον εξορθολογισμό του τραπεζικού συστήματος. "υστυχώς όμως λόγω των συνθηκών αυτή η προσπάθεια ακυρώθηκε".

"Είναι αστείο και να το συζητήσουμε. Δεν μπορούμε αυτήν τη στιγμή να αντλήσουμε αυτά τα κεφάλαια", είπε χαρακτηριστικά. "Μακάρι να στρώσουν τα πράγματα, να επανέλθουμε να βρούμε μια άλλη λύση", είπε ο κ.Κωστόπουλος.

SHARE:

24Media Network