Παγκρήτια Τράπεζα: Με όλες της τις δυνάμεις δίπλα στις επιχειρήσεις

Παγκρήτια Τράπεζα: Με όλες της τις δυνάμεις δίπλα στις επιχειρήσεις

Η Χρυσάνθη Παπαδοπούλου, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, μιλά στο news247.gr

Θέλουμε να εξελίξουμε την τράπεζά μας σε έναν πιστωτικό οργανισμό που στέκεται δίπλα στην μικρομεσαία επιχείρηση με όλη την έννοια του όρου. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές η επιβίωση μιας μικρομεσαίας επιχείρησης αποτελεί μια εξαιρετικά σπουδαία υπόθεση: Κάθε μικρομεσαία επιχείρηση που επιβιώνει και αναπτύσσεται προσθέτει ένα συν στο ΑΕΠ της χώρας, σημειώνει. Και μπορεί να είναι εξαιρετικά κοινότυπη η έκφραση πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας, αλλά είναι σωστή και μάλιστα στις μέρες μας αποτελεί και τις ρίζες της οικονομίας αυτής.

Επομένως εμείς στην Παγκρήτια διαμορφώνουμε προϊόντα και υπηρεσίες γι’ αυτήν την επιχείρηση και προσπαθούμε, στο μέγεθός μας, να εξελίξουμε αυτό το μοντέλο προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση επισημαίνει. Η μετατροπή μας από συνεταιρισμό σε ανώνυμη εταιρία θα προσδώσει ακόμη μεγαλύτερες ευχέρειες προς αυτήν την κατεύθυνση. Δώσαμε και δίνουμε καθημερινά δύσκολες εξετάσεις όλο αυτό το διάστημα της υγειονομικής κρίσης βοηθώντας πολλές επιχειρήσεις να σταθούν στα πόδια τους.

Πρώτα απ’ όλα λειτουργήσαμε με ασφάλεια για το προσωπικό μας προωθώντας την τηλεεργασία και θέτοντας κανόνες ασφαλείας ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα καταστήματα της Κρήτης παρατηρεί η κα Παπαδοπούλου. Η πατρίδα μας, η ιδιαίτερη πατρίδα μας βάλλεται μιας και στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο τουριστικό προϊόν που επηρεάζει όλη την παραγωγή. Παρ’ όλα αυτά όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Η Παγκρήτια Τράπεζα προχώρησε εκμεταλλευόμενη τα μέτρα χαλάρωσης της ΕΚΤ αλλά και το γεγονός πως έχει πολύ καλή γνώση του πελατολογίου της, σε αναστολές δόσεων χρεολυσίων ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ. Συγχρόνως ενέκρινε περισσότερα από 225 δάνεια μέσω της Δράσης ΤΕΠΙΧ ΙΙ-Επιχειρηματική Χρηματοδότηση, αντλώντας πόρους τόσο από υφιστάμενα υποπρογράμματα χρηματοδότησης επενδυτικών δανείων και δανείων επιχειρηματικής ανάπτυξης, όσο και από το νέο υποπρόγραμμα της επιδότησης των τόκων.

Στη νέα Δράση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Cοvid 19 η Παγκρήτια Τράπεζα εξάντλησε άμεσα το χαρτοφυλάκιο των εγγυημένων δανείων που της εγκρίθηκε από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι, στηρίζει ενεργά την οικονομία. Παράλληλα δε σταματά να χορηγεί ρευστότητα στην αγορά, προερχόμενη από τις αυξημένες καταθέσεις, από τα μέτρα χαλάρωσης αλλά και από προγράμματα εθνικών και ευρωπαϊκών φορέων. Η τράπεζα προσανατολίζεται και προχωρά στον ψηφιακό της μετασχηματισμό έχοντας συστήσει διακεκριμένη διεύθυνση digital παρακολουθώντας με τον τρόπο αυτόν στενά τις εξελίξεις στο τομέα. Η ανάπτυξη της Παγκρήτιας το 2020 δε σταμάτησε παρά τις δυσκολίες.

Εντός του Ιουλίου η τράπεζα θα λειτουργήσει το νέο της κατάστημα στην Αγία Παρασκευή επεκτείνοντας το δίκτυό της στην Αττική, καθώς και κατάστημα στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου, την πλατεία των Λιονταριών μετεγκαθιστώντας άλλο της κατάστημα, σε έναν νέο υπερσύγχρονο χώρο.

της Χρυσάνθης Παπαδοπούλου,

Ανώτερη Γενική Διευθύντρια Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα