Στα ύψη το spread

Στα ύψη το spread

Πάνω από τις 900 μονάδες βάσης η επιτοκιακή ψαλίδα μεταξύ των ελληνικών δεκαετών ομολόγων και των αντίστοιχων γερμανικών εν μέσω ανησυχιών για νέα υποβάθμιση

Ανοδικά κινείται σήμερα το spread των 10ετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, φθάνοντας τις 902 μονάδες βάσης (9,02 ποσοστιαίες μονάδες) σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά ομόλογα, ενώ η απόδοσή τους έφθασε το 12,20%.

Τις δύο τελευταίες ημέρες, το spread κυμαινόταν μεταξύ των 890 και 895 μονάδων βάσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, η ένταση που υπάρχει στη Λιβύη ενισχύει την τάση των επενδυτών για πιο ασφαλείς τοποθετήσεις, προς όφελος των γερμανικών ομολόγων, αν και τα κέρδη τους περιορίζονται από τις προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα κλιμακώσει στη αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της την αντιπληθωριστική ρητορική.

"Η αγορά έχει ενσωματώσει ένα σενάριο κάπως ισχυρής ρητορικής κατά του πληθωρισμού χωρίς κάποιο σήμα αύξησης των επιτοκίων", δήλωσε ένας επενδυτής στο Ρόιτερ.

Σε υψηλά επίπεδα κινείται και το spread των 10ετών πορτογαλικών ομολόγων - στις 441 μονάδες βάσης - εν όψει της σημερινής πώλησης βραχυπρόθεσμου χρέους ύψους 750 εκατ. ευρώ έως 1 δις. ευρώ από τον Οργανισμό Διαχείρισης Χρέους της χώρας.

SHARE:

24Media Network