Παραίτηση Φραγκέτη από ΤΧΣ. Επίκειται η ανάδειξη νέου διευθύνοντος συμβούλου

Παραίτηση Φραγκέτη από ΤΧΣ. Επίκειται η ανάδειξη νέου διευθύνοντος συμβούλου

Αρχές Μαΐου αναμένεται να έχει αναλάβει καθήκοντα ο νέος διευθύνων σύμβουλος στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Τα ονόματα που “παίζουν”. Παραιτήθηκε ο Δημ. Φραγκέτης

Νέα παραίτηση μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικού Ταμείου (ΤΧΣ), σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, με το Ταμείο  το οποίο να διέρχεται παράλληλα, την τελική φάση επιλογής νέου διευθύνοντος συμβούλου (ceo). Αρχές Μαϊου, η Επιτροπή Επιλογής, σε συνδυασμό κυρίως με την τελική απόφαση του υπουργείου Οικονομίας, αναμένεται να έχει καταλήξει στο νέο πρόσωπο για τη θέση του ceo.

Ο γνωστός τραπεζίτης, κ. Δημήτρης Φραγκέτης, υπέβαλε τη Δευτέρα την παραίτησή του από την τριμελή Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου, στην οποία είχε την ιδιότητα του μέλους. Ο ίδιος θα παραμείνει μέχρι τις 24 Απριλίου, για να μην υπάρξει πρόβλημα με τη διοικητική λειτουργία του Ταμείου. Επόμενο βήμα, να προτείνει η Τράπεζα της Ελλάδος ένα άλλο μέλος, στη θέση του κ. Φραγγέτη.

Στο μεταξύ, επίκειται η επιλογή του τελικού υποψηφίου για τη θέση του νέου διευθύνοντος συμβούλου που θα αναλάβει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας , το οποίο έχει ως πρόεδρο του Γενικού Συμβουλίου, τον κ. Γεωργιο Μιχελή. Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο είναι “ακέφαλο” από πλευράς διυθύνοντος συμβούλου, μετά την περσινή παραίτηση του κ. Αρη Ξενόφου στις αρχές του καλοκαιριού. Εκτοτε, λόγοι που άπτονται έιτε των αποδοχών, είτε της διάρκειας της θητείας, οδήγησαν στην παραμονή της εκκρεμότητας για τη θέση, ένα χρόνο μετά.

Στο μεσοδιάστημα, είχε αναλάβει ο κ. Β. Κατσικιώτης καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου, ο οποίος τελικά παραιτήθηκε, πριν καν…ασκήσει καθήκοντα. Η παραίτηση αυτή βέβαια, συνέβαλε στο να προτείνει η Επιτροπή Επιλογής άυξηση αποδοχών στα 270.000 ευρώ και να ορίσει θητεία έως το τέλος Ιουνίου του 2020.

Η αρμόδια Επιτροπή Επιλογής έχει ήδη καταρτίσει τη λίστα με τα “φαβορί” , τα οποία έχει στη διάθεσή του, το υπουργείο Οικονομίας και το οποίο θα λάβει την οριστική απόφαση για το ποιός θα αναλάβει. Πληροφορίες της αγοράς, αναφέρουν ότι ο φερόμενος ως υποψήφιος, Eric Tourret, σημερινός αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου δεν περιλαμβάνεται στη short list.

Στους ενδιαφερόμενους φαίνεται να παραμένει το μέλος του Γενικού Συμβουλίου, κ. Χρ. Στράτος καθώς και στελέχη του εξωτερικού. Αλλες πληροφορίες, θέλουν να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους, οι κ.κ. Τ. Δουμάνογλου και Σπ. Παντελιάς.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση τυ ΤΧΣ σχετικά με την παραίτηση του κ. Φραγκέτη είναι η ακόλουθη:

“Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοινώνει ότι ο κ. Δημήτρης Φραγκέτης, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ, υπέβαλε την παραίτησή του με ισχύ από τις 24 Απριλίου 2017.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως ορίζεται στον νόμο του ΤΧΣ Ν.3864/2010 άρθρο 4 παρ. 3, θα προτείνει νέο Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα