Παρέλαβε το ΥΠΟΙΚ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Δεν σας κρύβω ότι έχω τρακ

Παρέλαβε το ΥΠΟΙΚ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Δεν σας κρύβω ότι έχω τρακ

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίστηκε με πολιτικό όρκο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ως υπουργός Οικονομικών. Οι δηλώσεις του ίδιου και το απερχόμενου Γιάνη Βαρουφάκης (Vid)

Σε μια σύντομη τελετή ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς και του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Σακελλαρίδη και του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Σπύρου Σαγιά, ορκίστηκε το απόγευμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ως υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Τσακαλώτος έδωσε πολιτικό όρκο αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο μέχρι το πρωί κατείχε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, λίγο πριν την ορκωμοσία του ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών σε μια δύσκολη στιγμή και πρόσθεσε "θα ήταν ψέμα να σας έλεγα ότι δεν είμαι αγχωμένος".

Οι δηλώσεις του απερχόμενου Γιάνη Βαρουφάκη

Τη διαβεβαίωση ότι με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο τον ενώνουν κοινές αναφορές και κοινοί στόχοι, εξέφρασε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών.

Πιο αναλυτικά, ο ίδιος υπογράμμισε: "Σήμερα η μοναδική είδηση πρέπει να είναι το μεγαλειώδες όχι στο δημοψήφισμα και πώς η κυβέρνηση θα το κεφαλαιοποιήσει» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι"αυτό που γίνεται εδώ είναι κάτι παραπάνω από την αλλαγή φρουράς".

Αποτιμώντας το έργο του υπουργείου Οικονομικών, κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε μηνών, ο απερχόμενος υπουργός υποστήριξε ότι μία από τις πολύ σημαντικές εξελισσόμενες διαδικασίες στο υπουργείο είναι η επιχείρηση του ΣΔΟΕ με στόχο τον αλγοριθμικό έλεγχο για τις κινήσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

"Θα υπάρξει σοβαρότατο πλήγμα στη φοροδιαφυγή έως τον Σεπτέμβριο" εκτίμησε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το δεύτερο ζητούμενο είναι η φορολογική αναδιάρθρωση.

Τρίτο ζητούμενο, συνέχισε, είναι οι start ups επιχειρήσεις. "Η γ.γ. πληροφοριακών συστημάτων επεξεργάζεται σχέδιο αναβάθμισης του TAXIS net" συμπλήρωσε, ενώ διευκρίνισε ότι η δημόσια περιουσία και η λειτουργία της γενικής γραμματείας πρέπει να ενταχθεί σε έναν αναπτυξιακό φορέα.

"Προσπαθήσαμε αντί να αναθεματίζουμε το σκοτάδι να ανάψουμε ένα κεράκι" κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Τσακαλώτος: Δεν θα δεχθούμε μία μη βιώσιμη λύση

Τη διαβεβαίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί μία μη βιώσιμη λύση έδωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών.

"Δεν σας κρύβω ότι έχω τρακ", είπε στις πρώτες δηλώσεις του ο Ε. Τσακαλώτος, ως Έλληνες ΥΠΟΙΚ.

"Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να αποδεχθεί μία μη βιώσιμη λύση.

Όσον αφορά το δημοψήφισμα της Κυριακής, υποστήριξε ότι το μήνυμα θα μείνει στην οικονομική ιστορία. "Ένας λαός που έχει υποφέρει τόσα πολλά παρ' όλη την πίεση και την κατάσταση στις τράπεζες και αυτό που έκαναν τα ΜΜΕ, τις πιέσεις στο χώρο δουλειάς, αντιστάθηκε και είπε ότι αξίζει αυτός ο τόπος κάτι καλύτερο" σημείωσε εν συνεχεία.

"Φτάσαμε σε αυτό το σημείο χάρη στον Γιάνη Βαρουφάκη. Να συζητάει όλος ο πλανήτης για μία βιώσιμη λύση. Νομίζω ότι όλοι μαζί, όλος ο λαός πρέπει να του πει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ελπίζω να συνεχίσω αυτό το έργο. Θα είναι δίπλα μου και θα μου δίνει συμβουλές" πρόσθεσε ο νέος υπουργός Οικονομικών.

"Θέλουμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση. Για κάτι καλύτερο για τους ανθρώπους που υποφέρανε. Για όλους αυτούς δουλεύουμε" εξήγησε παράλληλα ο κ. Τσακαλώτος.

Καταλήγοντας, υπερθεμάτισε ότι ο ελληνικός λαός απέδειξε ότι δεν είναι τόσο ατομικιστής όσο του λένε, δεν κοίταξε μόνο τον εαυτό του φοβούμενος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ευκλείδης Τσακαλώτος, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network