Πετράκης: ‘Η έξοδος στις αγορές θα είναι θετικό βήμα’

Πετράκης: ‘Η έξοδος στις αγορές θα είναι θετικό βήμα’

Ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών υπογράμμισε πως η πραγματική έξοδος στις αγορές θα γίνει το πιθανότερο στα μέσα του 2018, πριν τη λήξη του Μηνημονίου

Θετικό βήμα χαρακτήρισε την έξοδο στις αγορές μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Πετράκης επισημαίνοντας πάντως ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εκπλήξεων.

Ο κ. Πετράκης εξήγησε ότι υπάρχουν δυο τρόποι να συγκεντρωθούν τα 3 δισ. καθώς πρόκειται ουσιαστικά για ανανέωση του ομολόγου του 2014: Είτε να ανακυκλωθούν αυτά που υπήρχαν είτε να πάρουν οι παλιότεροι τα χρήματά τους και να αποχωρήσουν και να έρθουν νεότεροι.

“Πιο σημαντική” σημείωσε ο κ. Πετράκης “θα είναι η πραγματική έξοδος που θα γίνει το πιθανότερο στα μέσα του 2018, λίγο πριν λήξει το Μνημόνιο”. Πέραν αυτού, “προβληματίζει λόγω του ύψους των υποχρεώσεων το 2019” αλλά όπως τόνισε ο κ. Πετράκης “θέλουμε να ελπίζουμε ότι η συμφωνία θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα”.

Ο κ. Πετράκης ανέφερε ακόμα ότι “η καθυστέρηση στην δεύτερη αξιολόγηση έπαιξε πολύ αρνητικό ρόλο” αλλά ο ίδιος δεν έχει απαντήσει επιστημονικά γιατί συνέβη αυτό αν και ‘ίσως κουράστηκαν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα