Πετρόπουλος: Δε μειώνονται οι κύριες συντάξεις

Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης από τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιο Πετρόπουλο σχετικά με τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό Σύστημα της Χώρας, μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου (ν.4387/2016) και θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας σε σχέση με ασφαλιστικά ζητήματα, την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης από τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιο Πετρόπουλο σχετικά με τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό Σύστημα της Χώρας, μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου (ν.4387/2016) και θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας σε σχέση με ασφαλιστικά ζητήματα, την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο υφυπουργός Εργασίας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" σημείωσε πως η μείωση των επικουρικών αφορά περίπου το 20% των συνταξιούχων

Δεν μειώνονται οι κύριες συντάξεις, επανέλαβε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Ο Τάσος Πετρόπουλος είπε πως οι μειώσεις που είδαν ορισμένοι συνταξιούχοι δεν αφορούν στις κύριες συντάξεις τους αλλά στις επικουρικές τους.

Τόνισε δε, πως αυτές οι μειώσεις αφορούν σε συνταξιούχους οι οποίοι με κύρια και επικουρική ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ. Παραδέχτηκε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν μειώσεις σε επικουρικές έως και 40% για περίπου το 20% των συνταξιούχων. «Τα 1.300 είναι το όριο ασφαλείας», υπογράμμισε. Ο κ. Πετρόπουλος πρόσθεσε ότι οι μεγαλύτερες μειώσεις αφορούν στις επικουρικές των λεγόμενων ευγενών ταμείων. Ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε πως πλέον όλοι μπαίνουν στα ίδιο πλαίσιο υπολογισμού, με τη μόνη διαφορά ότι σήμερα υπάρχει δίχτυ προστασίας, «προστατεύονται και οι επικουρικές συντάξεις» όπως σημείωσε.

Ο Τάσος Πετρόπουλος χαρακτήρισε εύλογες τις αντιδράσεις και τόνισε: «Κι εμείς δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την κατάσταση, αλλά είμαστε εντάξει με τη συνείδησή μας ότι θα αγωνισθούμε για καλύτερα. Αν αφήναμε τα πράγματα όπως ήταν, η κατάσταση σήμερα θα ήταν δυσμενέστερη. Εμάς μας ενδιαφέρει η κοινωνική ασφάλιση να είναι προτεραιότητα». Συμπλήρωσε πως ήδη από σήμερα όσοι έχασαν το ΕΚΑΣ ολοκληρωτικά, θα μπορούν να παίρνουν βεβαίωση για πλήρη απαλλαγή από τη φαρμακευτική δαπάνη.

Ο υφυπουργός Εργασίας προέβη και σε μια σημαντική ανακοίνωση καθώς, όπως είπε, αυξάνεται σε πέντε μήνες, από έναν που ίσχυε μέχρι σήμερα, η ασφαλιστική κάλυψη όσων εργαζόμενων βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Μάλιστα, επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων που θα βρεθούν χωρίς εργασία από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν έλαβαν άδεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συντάξεις
SHARE: