Πετρόπουλος: Τώρα που μπορούμε και πληρώνουμε είναι και αυτό μεμπτό;

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος στη Βουλή
Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος στη Βουλή EUROKINISSI

Διευκρινίσεις του υφυπουργού Εργασίας αναφορικά με την 13η σύνταξη και τα παράπονα που διατυπώνονται από πολίτες που βλέπουν λιγότερα χρήματα από όσα είχαν υπολογίσει.

Το ποσό που καταβάλλεται διαμορφώνεται από τη “μεικτή σύνταξη η οποία υπάγεται στις κρατήσεις, όπως κάθε σύνταξη. Αν η κανονική σύνταξη που λαμβάνει ένας συνταξιούχος δεν είχε κράτηση φορολογική δεν θα έχει και αυτή”.

Αυτό τόνισε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος αναφορικά με την 13η σύνταξη και τα παράπονα που διατυπώνονται από πολίτες που βλέπουν λιγότερα χρήματα από όσα είχαν υπολογίσει.

Πρόσθεσε πως την ερχόμενη Παρασκευή καταβάλλεται η σύνταξη του Ιουνίου για μισθωτούς και δημοσίους υπαλλήλους ενώ την Τρίτη 28 Μαϊου θα καταβληθεί για τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Εξήγησε οτι ο διαχωρισμός γίνεται γιατί δεν μπορούν να δοθούν όλες οι συντάξεις ταυτόχρονα. “Να μην διευκολύνουμε τον κόσμο να πάει να ψηφίσει; Πριν από 2 χρόνια μας έλεγαν οτι καταρρέει ο ΕΦΚΑ. Τώρα που μπορούμε και πληρώνουμε είναι και αυτό μεμπτό;” αναρωτήθηκε ο Τάσος Πετρόπουλος.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Κλάους Ρένγκλινγκ αλλά και του Γιάννη Στουρνάρα για τις παροχές, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι “ο Ρένγκλινγκ είναι τραπεζίτης και ως τραπεζίτης σκέφτεται, ενώ ο Στουρνάρας κακώς μιλάει για θέματα που δεν τον αφορούν”.

“Δεν υπάρχει εκτροχιασμός, είναι όλα μελετημένα, και δεν εξαντλήσαμε τις δυνατότητες σε καμία περίπτωση. Ήταν ένα ασφαλές περιθώριο δημοσιονομικού χώρου. Η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιεί τα περιθώρια που έχει για να βοηθά τους πολίτες. Για τη ΝΔ αυτά είναι περιττά πράγματα”, συμπλήρωσε.

Αν δείτε το σύνολο της πολιτικής μας, δεν είναι μόνο η 13η σύνταξη , είναι κι άλλα. Είναι το κοινωνικό μέρισμα, τα αναδρομικά, τα χρήματα που επιστρέψαμε για τον ΕΟΠΥΥ και μια σειρά άλλα μέτρα για δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη. Κάναμε πολλές δαπάνες για να μειώσουμε το επίπεδο φτώχειας του λαού”.

“Η κυβέρνηση μας αυτά θα κάνει δεν πάνε να χτυπιούνται ο Βέμπερ κι όλοι αυτοί που έχουν άλλη συνταγή”, πρόσθεσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συντάξεις
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αχτσιόγλου: Το απόγευμα πιστώνεται η 13η σύνταξη

Εκλογές 2019: Η ΝΔ απαντά στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις με δικό της σποτ

Τσίπρας: Τα μέτρα είναι μόνιμα, δεν κάνουμε δωράκια στην ολιγαρχία

SHARE:

24Media Network