Πληρωμή φόρων με POS για μετανάστες Έλληνες και αλλοδαπούς

Πληρωμή φόρων με POS για μετανάστες Έλληνες και αλλοδαπούς
POS intime

Περισσότερες από 150.000 συναλλαγές με την εφορία διενεργούν οι αλλοδαποί που διαμένουν στην Ελλάδα.

Ανοίγει την “βεντάλια” περαιτέρω των ηλεκτρονικών πληρωμών η ΑΑΔΕ με το διαγωνισμό που τρέχει και αφορά είναι τη σύναψη σύμβασης μεταξύ της ΑΑΔΕ και νομίμως αδειοδοτημένου φορέα παροχής υπηρεσιών πληρωμών, ο οποίος θα αποδέχεται και θα εκκαθαρίζει για λογαριασμό της Α.Α.Δ.Ε., συναλλαγές με τη χρήση καρτών έκδοσης αλλοδαπών φορέων παροχής υπηρεσιών πληρωμών.

Ουσιαστικά η ΑΑΔΕ επιδιώκει να δώσει άλλη μια δυνατότητα πληρωμών φορολογικών υποχρεώσεων σε κατόχους καρτών από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού, κυρίως μετανάστες τόσο Έλληνες διαμένοντες στο εξωτερικό, όσο και “επήλυδες”, δηλαδή αλλοδαπούς διαμένοντες νομίμως εν Ελλάδι.

Ο διαγωνισμός αφορά συγκεκριμένα την προμήθεια συστήματος αποδοχής ξένων καρτών στο δίκτυο EFT/POS της ΑΑΔΕ και των e-POS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ενώ η προθεσμία για την υποβολή προσφορών από τους ενδιαφερόμενους λήγει στις 5 Ιανουαρίου 2023.

Η νεά αυτή εναλλακτική πληρωμών αναμένεται να γίνει λειτουργική μέχρι τον Ιούνιο. Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο οι αλλοδαποί που καταβάλουν φόρους στην Ελλάδα πραγματοποιούν συνολικά περισσότερες από 150.000 συναλλαγές με την εφορία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα