news 24/7

ΦΟΡΟΙ

O υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Έκπτωση φόρου 50% για μεταφορά φορολογικής κατοικίας στην Ελλάδα από εργαζόμενους του εξωτερικού

Θεσπίζεται ειδικός τρόπος φορολόγησης εισοδήματος από μισθωτή εργασία καθώς και από επιχειρηματική δραστηριότητα που προκύπτει στην ημεδαπή, φυσικών προσώπων που μεταφέρουν τη φορολογική κατοικία τους στην Ελλάδα. 

Αναφιώτικα

Χωρίς φόρο οι δωρεές και γονικές παροχές ως 150.000 ευρώ για την αγορά πρώτης κατοικίας

Προαπαιτούμενο για την ευνοϊκή μεταχείριση είναι να προκύπτει ότι η δωρεά/γονική παροχή γίνεται για την απόκτηση του συγκεκριμένου ακινήτου για το οποίο το τέκνο απαλλάσσεται από τον φόρο ως πρώτη κατοικία.

Υπουργείο Οικονομικών

Προϋπολογισμός 2020: Υστέρηση 5,5 δισ. από άμεσους και έμμεσους φόρους στο 9μηνο

Οι αναβολές φορολογικών υποχρεώσεων και η κατάρρευση της κατανάλωσης οδήγησαν σε υστέρηση 5,5 δισ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα για τον εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2020.

Στιγμιότυπο από τη Βουλή

Εισφορά αλληλεγγύης: Κατατέθηκε στη Βουλή η αναστολή της για το 2021

Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επιβαρύνει κάθε φυσικό πρόσωπο που έχει ετήσιο συνολικό ατομικό -πραγματικό ή τεκμαρτό- εισόδημα μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ. Αναλυτικά τι προβλέπει η διάταξη.

Πρωτογενές έλλειμμα 7 δισ. ευρώ το 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου

Πρωτογενές έλλειμμα 7 δισ. ευρώ το 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου

Πρωτογενές έλλειμμα 7 δισ. ευρώ καταγράφηκε για το 9μηνο Ιανουαρίου Σεπτεμβρίου. Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 31.032 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 5.454 εκατ. ευρώ ή 14,9% έναντι του στόχου.

Εφορία (φωτογραφία αρχείου)

Δεν κάνατε δήλωση για να γλιτώσετε φόρο; Τον υπολογίζει μόνη της η εφορία

Η ΑΑΔΕ θα κάνει χρήση του άρθρου 32 του Κώδικα φορολογικών διαδικασιών (ΚΦΔ) που προβλέπει τον κατ' εκτίμηση προσδιορισμό φόρου για όσους απέφυγαν να κάνουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Γενική άποψη της Αθήνας με σπίτια

Μία και σήμερα για τα "ξεχασμένα" τετραγωνικά που πρέπει να δηλωθούν στους δήμους

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να διορθώσουν τα τετραγωνικά μέτρα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (ΚΕΔΕ) εντός των επόμενων 2 ημερών. Οι συμβουλές της τελευταίας στιγμής.

Στιγμιότυπα από την καθημερινότητα στην Αθήνα

Κοινοτικοί πόροι και φόροι έσωσαν τα έσοδα του κράτους

Παρά την αύξηση του πρωτογενούς ελλείμματος στα 5,4 δις ευρώ για το οκτάμηνο Ιανουαρίου τα δημόσια έσοδα πήγαν καλύτερα από ότι αναμενόταν με μήνα καμπής τον Αύγουστο στον οποίο είχαμε μαζικές εισροές κοινοτικών πόρων.

Στιγμιότυπα από το κέντρο της Αθήνας

Διπλό κέρδος για επαγγελματίες από εισφορά αλληλεγγύης και νέα κλίμακα το 2021

Τι θα ισχύσει για περίπου 250 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και ελευθέρους επαγγελματίες οι οποίοι δηλώνουν στην εφορία εισόδημα πάνω από τα 12.000 ευρώ από επιχειρηματική δραστηριότητα και άλλες πηγές.

Εφορία

Πώς συμφέρει να πληρώσουμε τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ

Από το τέλος του μήνα μέχρι και το Φεβρουάριο αρχίζουν να καταβάλλονται διπλές δόσεις στην εφορία. Για κάποιους οι έξι δόσεις είναι λίγες και η ηλεκτρονική αποπληρωμή δύσκολη. Υπάρχουν όμως εναλλακτικές.

Επίσκεψη Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ΣΣ" (Φωτογραφία αρχείου)

"Κανόνια" αντί για μειώσεις φόρων το 2021 - Προτεραιότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Στην επιλογή της ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων, αντί της μόνιμης μείωσης φόρων φαίνεται ότι προσανατολίζεται η κυβέρνηση για το 2021 αφήνοντας τις φοροελαφρύνσεις για αργότερα.

Ακίνητα

Διορθώστε σύντομα το Ε9 και γλιτώστε φόρο από τον ΕΝΦΙΑ που έρχεται

Οι φορολογούμενοι έχουν το χρονικό περιθώριο να ελέγξουν την ορθότητα των στοιχείων που έχουν δηλώσει με τα έντυπα Ε9 των τελευταίων ετών και να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις.

Ουρά για οφειλές

Κορονοϊός: Θέμα ημερών η κατάθεση της ρύθμισης για τις οφειλές που ανεστάλησαν

Έρχεται η ρύθμιση οφειλών για επιχειρήσεις που ανέστειλαν την λειτουργία τους ή περιλαμβάνονται στους ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων λόγω σημαντικής μείωσης του τζίρου.

Σπίτια της Αθήνας από ψηλά

Μέχρι 31 Αυγούστου η δήλωση για τα ξεχασμένα τετραγωνικά - Τι πρέπει να προσέξετε

Όποιος πολίτης δεν έχει καν δηλώσει ένα ή περισσότερα ακίνητά του στον οικείο δήμο, ακόμη και αυθαίρετα - τακτοποιημένα ή μη – κτίσματα, μπορεί κι αυτός να υποβάλει δήλωση.

Ηλικιωμένος λαμβάνει σύνταξη

Αναδρομικά συντάξεων: Πληρωμή με "κούρεμα" το 2020 ή κάποτε στο μέλλον από τα δικαστήρια

Λύση τώρα με μικρότερο ποσό ή διεκδίκηση του συνόλου των οφειλόμενων όταν και όποτε αποφασίσουν τα δικαστήρια είναι το δίλημμα που δόθηκε για τα αναδρομικά 2,5 εκ συνταξιούχων.

Αποδείξεις

Αποδείξεις: Πώς θα αυξηθεί στο 30% το όριό τους - Η διαδικασία και οι εξαιρέσεις

Σε εγκύκλιο της ΑΑΔΕ υπενθυμίζεται ότι για το τρέχον έτος οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν το 30% του εισοδήματος τους σε ηλεκτρονικές αποδείξεις. Όσα πρέπει να ξέρετε.

Συνταξιούχος

Αναδρομικά συντάξεων 2013: H προθεσμία για ακύρωση ή επανυπολογισμό φόρου

Έως τις 30.9.2020 δύναται να γίνει και η ακύρωση ή τροποποίηση άμεσου προσδιορισμού φόρου, της πράξης προσδιορισμού του φόρου και της πράξης επιβολής προστίμου, εφόσον έχει εκδοθεί, χωρίς αίτηση του φορολογούμενου.

Συνταξιούχοι

Αναδρομικά συντάξεων 2013: Πώς θα γλιτώσετε φόρους και πρόστιμα

Ποια είναι η διαδικασία την οποία πρέπει να ακολουθήσουν και τα σημεία που πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι ενδιαφερόμενοι μισθωτοί και συνταξιούχοι για να γλυτώσουν φόρους και πρόστιμα.

Υπολογισμός με κομπιουτεράκι

Από σήμερα οι 8 δόσεις για τον φόρο εισοδήματος και η έκπτωση του 2%

Σήμερα θα περάσουν στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ οι αλλαγές που αφορούν την πληρωμή του φόρου εισοδήματος του 2020 σε 8 δόσεις και η έκπτωση του 2% για εφάπαξ καταβολή του συνολικού φόρου.