ΦΟΡΟΙ

Λάπτοπ

"Συγχώνευση" των πιστοποιητικών φορολογικής και οικονομικής ενημερότητας - Τι αλλάζει σε διαδικασίες και εισπράξεις οφειλών;

Το Πιστοποιητικό Οικονομικής Ενημερότητας θα αποτελεί το τεκμήριο, που θα αποδεικνύει ότι ένας πολίτης είναι συνεπής στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών του, προς τη φορολογική διοίκηση και προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Βενζίνη αυτοκινήτου

Καύσιμα: Η ακρίβεια στην αντλία τροφοδοτεί το λαθρεμπόριο - Νέα "λαβράκια" της ΑΑΔΕ

Οι τιμές στην αντλία “καίνε” τους ιδιοκτήτες οχημάτων αλλά την ίδια ώρα το ύψος των φόρων στα καύσιμα οδηγεί σε κινητροδότηση του λαθρεμπορίου, που με βάση τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ, καλά κρατεί.

Υποχρεώσεις πληρωμών: Βαρύς λογαριασμός για νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Υποχρεώσεις πληρωμών: Βαρύς λογαριασμός για νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Στο “καταφύγιο” των πολλαπλών δόσεων για σειρά υποχρεώσεων προστρέχουν, νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο όγκο πληρωμών που ξεκινά το Μάιο.

Αλκοολούχα ποτά

Λαθρεμπόριο: "Κοντραμπάντο" με αλκοολούχα, τσίπουρα και καύσιμα βάζουν "νάρκη" στα δημόσια έσοδα

Μεγάλες ποσότητες παράνομης αλκοόλης που διακινούνται μέσω των βορείων συνόρων, βυτιοφόρα καυσίμων που διακινούν εξαγώγιμες ποσότητες αλλά που στην πορεία "αλλάζουν" διαδρομή για να αποφύγουν τους ΕΦΚ και τον ΦΠΑ είναι μερικά στιγμιότυπα από το μεγάλό "πόλεμο" του λαθρεμπορίου που πληγώνει βαριά το κρατικό ταμείο.

Alpha Bank

Alpha Bank: Προσαρμοσμένα κέρδη 330 εκατ. ευρώ το 2021

Συνολικές εκταμιεύσεις δανείων ύψους 5,4 δισ. ευρώ. Ο Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας ανέρχεται σε 16,1%. Μονοψήφιος δείκτης NPEs μετά από πωλήσεις και τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων ύψους 16 δισ.

Κλειστή η Αττική Οδός κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας "Ελπίδα"

Ο χιονιάς έπληξε τα φορολογικά έσοδα Ιανουαρίου - Τι δείχνουν τα στοιχεία

Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 3.888 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 224 εκατ. ευρώ ή 5,5%, έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2022.

Ακίνητα στην Αττική

ΕΝΦΙΑ: Έρχονται το 2022 τιμές ζώνης για τις τελευταίες 2,167 περιοχές - Τι αλλάζει στους φόρους

Αυξημένος λογαριασμός ΕΝΦΙΑ αναμένεται να έλθει το 2023 στους ιδιοκτήτες με ακίνητη περιουσία στις τελευταίες 2.167 περιοχές της χώρας, που μέχρι τώρα δεν είχαν ενταχθεί στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών, αλλά με βάση το σχεδιασμό, φέτος, αναμένεται να αποκτήσουν τιμές ζώνης.

Κλειστή επιχείρηση εστίασης

Φορολογία: Πέντε μέτρα "ανάσες" για τις επιχειρήσεις

Με πέντε μέτρα που μειώνουν τις φορολογικές επιβαρύνσεις στις επιχειρήσεις επιχειρεί η κυβέρνηση το 2022 να προσφέρει στήριξη αλλά και να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη στην οποία ποντάρει για την τόνωση των φορολογικών εσόδων.

Ακίνητα στην Αθήνα

Μεταβιβάσεις Ακινήτων : Συνωστισμός αιτήσεων στο "νήμα" πριν τις νέες αντικειμενικές

Συμβολαιογράφοι, Εφορίες αλλά και άλλοι εμπλεκόμενοι είναι σε διαδικασία «εμφράγματος» λόγω του πλήθους αιτήσεων για μεταβιβάσεις που καλούνται να διεκπεραιώσουν.

Συνταξιούχος στο ΑΤΜ

Πρόστιμο 100 ευρώ άνω των 60: Ο νέος "λογαριασμός" της εφορίας και τα απόνερα

Τα νέα πρόστιμα που θα επιβάλλονται από 16 Ιανουαρίου στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60, αναμένεται να "φουσκώσουν" το λογαριασμό της εφορίας για πολλούς και αναπόφευκτα σε περιπτώσεις αδυναμίας πληρωμών να φέρουν και νέα ληξιπρόθεσμα.

POS

Τι θα ισχύσει φέτος για τεκμήρια και ηλεκτρονικές αποδείξεις

Στις δηλώσεις για τα εισοδήματα  του 2020, τα τεκμήρια διαβίωσης και το μέτρο των ηλεκτρονικών αποδείξεων δεν ίσχυσαν για όσους επλήγησαν από την πανδημία. Με την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, οι εξαιρέσεις αυτές θα καταργηθούν.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα - Φωτογραφία αρχείου

Παράταση αγωνίας για τον νέο ΕΝΦΙΑ – Τι εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η άσκηση για την αναμόρφωση του ΕΝΦΙΑ. Αναδόμηση του φόρου με στόχο να "εξουδετερωθούν", σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι αυξήσεις.

Έλον Μασκ

Έλον Μασκ: Ρωτάει τους followers στο Twitter αν πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών του

Ο Έλον Μασκ αναρωτιέται - με poll στο Twitter - εάν θα έπρεπε ή όχι να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla μιας και αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για εκείνον για να πληρώσει φόρους.

Κόσμος περπατά στο δρόμο εν καιρώ πανδημίας

Βαρύ το "φορολογικό" ημερολόγιο - Για ποιες πληρωμές "σφυρίζει" λήξη σήμερα;

Στη μακρά λίστα φορολογικών υποχρεώσεων εντάσσονται η τέταρτη δόση του φόρου εισοδήματος, οι δυο πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ για τις υπόχρεες επιχειρήσεις αλλά και οι πληρωμές για την επανένταξη στις 100 και 120 δόσεις για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία.

Τα έσοδα των κρατών από τον νέο παγκόσμιο φορολογικό σύστημα

Τα έσοδα των κρατών από τον νέο παγκόσμιο φορολογικό σύστημα

Tα κέρδη των 100 πιο κερδοφόρων πολυεθνικών επιχειρήσεων παγκοσμίως υπολογίζονται μεταξύ 500 και 900 δισ. δολαρίων, επομένως, βάσει του ποσοστού ανακατανομής 25%, αναμένονται για τις χώρες έσοδα τουλάχιστον 125 δισ. δολαρίων ετησίως.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. 

Σταϊκούρας: Ποιες μειώσεις φόρων έρχονται το 2022

Επιδιώκεται η διατήρηση ισχυρών ταμειακών διαθεσίμων, η περαιτέρω ενδυνάμωση του κύρους και της αξιοπιστίας του Ελληνικού Δημοσίου, η επέκταση της επενδυτικής βάσης των ελληνικών ομολόγων, η βελτίωση του κόστους δανεισμού και η ενίσχυση της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.

Κόσμος περπατά στην Αθήνα

Εφορία: Τέλος χρόνου σήμερα για πληρωμές και υποβολές δικαιολογητικών - Τι πρέπει να ξέρετε

Μέχρι σήμερα μπορούν οι φορολογούμενοι να κλείσουν μια σειρά από εκκρεμότητες που αφορούν φόρους, πάγιες δαπάνες, αποζημιώσεις ενοικίων και μεταβιβάσεις ακινήτων καθώς εκπνέουν οι σχετικές προθεσμίες.

Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Το ΑΕΠ ρυθμιστής των νέων ελαφρύνσεων - Οι φετινές εκπτώσεις για τον ΕΝΦΙΑ

"Η χώρα φαίνεται να ανακάμπτει ισχυρά", δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας πως το αποτέλεσμα μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο. Τι είπε για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος.

Κόσμος περπατά στην Αθήνα

Εφορία: Οι τέσσερις επιλογές για την αποπληρωμή του "βουνού" των χρεών

Με το άνοιγμα και πάλι της πλατφόρμας για την επανένταξη στην παλαιά ρύθμιση των 100 - 120 δόσεων, όσων την απώλεσαν, ξεκινά η μακρά διαδικασία για την ρύθμιση χρεών που συσσωρεύτηκαν στην πανδημία.

Επιχείρηση εστίασης

Έμμεσοι φόροι: Καμπανάκι για μειώσεις ΦΠΑ και ΕΦΚ από την αγορά

Οι μειώσεις έμμεσων φόρων μπορεί να μην είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης, ωστόσο παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι τέτοιες κινήσεις μπορεί να έχουν ευεργετικές συνέπειες στην προσπάθεια ανάκαμψης, αλλά και τόνωσης των δημοσίων εσόδων.

Ακρίβεια: Δεν μειώνονται οι έμμεσοι φόροι - Τι προβλέπεται για το πετρέλαιο θέρμανσης

Ακρίβεια: Δεν μειώνονται οι έμμεσοι φόροι - Τι προβλέπεται για το πετρέλαιο θέρμανσης

Οι μειώσεις εμμέσων φόρων δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης ως «εργαλείο» αποκλιμάκωσης των τιμών. Χαρακτηριστική περίπτωση το πετρέλαιο θέρμανσης, όπου η κυβέρνηση εκτιμά ότι η αύξηση κατά 20% του επιδόματος αρκεί για να μην «παγώσουν» τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Υπουργείο Οικονομικών

Προϋπολογισμός: Πάνω από 9 δισεκ. το πρωτογενές έλλειμμα - Οι φόροι που απέδωσαν

Τα έσοδα από φόρους την περίοδο του Ιανουαρίου - Ιουλίου 2021 ανήλθαν σε 24.375 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 101 εκατ. ευρώ ή 0,4% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην επεξηγηματική έκθεση του ΜΠΔΣ 2022-2025.