news 24/7

ΦΟΡΟΙ

Υπουργείο Οικονομικών

Σε δυο δόσεις τα μέτρα ελάφρυνσης από το ΥΠΟΙΚ για το 2020

Σε δύο δόσεις θα ξεδιπλωθούν οι ελαφρύνσεις για επιχειρήσεις και νοικοκυριά που θα υλοποιηθούν το 2020. Η πρώτη θα αναγγελθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ και η δεύτερη μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα.

ΕΝΦΙΑ: Μειωμένος κατά 30% για το 67% των φορολογούμενων

Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατα τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, έδωσε παραδείγματα σε ο,τι αφορά τις μειώσεις στον φόρο ακινήτων ενώ χαρακτήρισε καινοτόμες τις αλλαγές για τις 120 δόσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σε δύο φάσεις το φορολογικό - Στενή παρακολούθηση από τους θεσμούς

Σε ενδιάμεση λύση προσανατολίζεται πλέον η κυβέρνηση για το φορολογικό, θέλοντας να κάνει τις αλλαγές χωρίς να υπάρχουν εμπλοκές με τους θεσμούς. Το χρονοδιάγραμμα για τη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και του ΕΝΦΙΑ. Αναλυτικά τα μέτρα.

Το κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών

Υπέρβαση φορολογικών εσόδων 618 εκατ. ευρώ τον Μάιο - Ποιοι φόροι στήριξαν τον προϋπολογισμό

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 20.186 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2.546 εκατ. ευρώ ή 14,4% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί για το 2019 στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού.

Εφορία - Φωτό αρχείου

Νέοι απλήρωτοι φόροι 488 εκατ. ευρώ το Μάρτιο

Στα 2,5 δισ. ευρώ φτάνουν οι βεβαιωμένοι φόροι που έχουν μείνει απλήρωτοι από την αρχή του χρόνου, ενώ μόνο για το Μάρτιο σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο οι καθαρές νέες οφειλές έφτασαν τα 488 εκατ. ευρώ.

Δημόσιος Τομέας, στιγμιότυπο από Εφορία

Κύμα ελαφρύνσεων φέρνει η λύση των "κόκκινων" δανείων

Τι προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο σχετικά με την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και του διαδόχου σχήματος για το νόμο Κατσέλη-Σταθάκη που βρέθηκε στο επίκεντρο έκτακτης διυπουργικής σύσκεψης στο Μαξίμου.

Δημόσιος Τομέας, στιγμιότυπο από Εφορία

Πώς η μη περικοπή του αφορολόγητου φέρνει ελάφρυνση φόρου ως και 1.076 ευρώ

 Ελάφρυνση στον φόρο εισοδήματος έως 903 για μισθωτούς και 1.076 ευρώ για ελευθέρους επαγγελματίες φέρνει η μη περικοπή του αφορολόγητου που προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΚΑΘΑΡΙΣΗ ΦΩΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Μείον 300 εκατομμύρια από βεβαιωμένους φόρους τον Ιούλιο

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ , τον Ιούλιο έπρεπε να καταβληθεί στο Δημόσιο ποσό φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων συνολικού ύψους 993,46 εκατ. ευρώ, όμως καταβλήθηκαν 690,66 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 69,52%.

Μητσοτάκης σε Σολτς: Θα μειώσω άμεσα φορολογικούς συντελεστές στις επιχειρήσεις

Μητσοτάκης σε Σολτς: Θα μειώσω άμεσα φορολογικούς συντελεστές στις επιχειρήσεις

"Όποια ρύθμιση και αν δώσουμε στο ελληνικό χρέος δεν είναι αρκετή, αν δεν κάνουμε αλλαγές που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας" εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνάντηση του με το Γερμανό υπουργό Οικονομικών και κάλεσε τους Γερμανούς να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Δεν πάει άλλο. Η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους

Βίντεο για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης και τις δικές του δεσμεύσεις, για μείωση των φόρων και των εισφορών, ανήρτησε στο Facebook ο πρόεδρος της ΝΔ, διερωτώμενος: "Πόσο ακόμη θα πληρώνουμε Τσίπρα- Καμμένο;"

Ευνοϊκές διατάξεις για επαγγελματίες και φοροαπαλλαγές για εργοδότες

Ευνοϊκές διατάξεις για επαγγελματίες και φοροαπαλλαγές για εργοδότες

Στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπεται μεταξύ άλλων η οριστική παροχή του αφορολόγητου των μισθωτών και των συνταξιούχων στους περιστασιακά απασχολούμενους με εισοδήματα που δεν υπερβαίνουν τα 6.000 ευρώ, προκειμένου να μην φορολογούνται με βάση τα τεκμήρια.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ- ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Μεσοπρόθεσμο 2019- 2022: Περιθώριο οκτώ δισ ευρώ για ελαφρύνσεις

Δημοσιονομικό χώρο για ελαφρύνσεις ύψους 7, 985 δις ευρώ για φορολογικές και άλλες ελαφρύνσεις αλλά και μέση ανάπτυξη για την πενταετία 2019 -2022 της τάξης του 2,2% προβλέπει το ΜΠΔΣ 2019 -2022, που θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή