Πληθωρισμός: Ο πρόεδρος της Fed προειδοποιεί για “μακρύ δρόμο μπροστά”

Πληθωρισμός: Ο πρόεδρος της Fed προειδοποιεί για “μακρύ δρόμο μπροστά”
INTIME

Ο πρόεδρος της Fed προειδοποιεί πως "έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά" μέχρι την υποχώρηση του πληθωρισμού. Οι προβλέψεις του για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.

Ο πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) Τζερόμ Πάουελ χαρακτήρισε πιθανή την περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια τρίωρης ακρόασης ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πάουελ είπε ότι δεν θα χαρακτήριζε «παύση» την πρόσφατη απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της (μεταξύ 5% και 5,25%) ύστερα από 10 διαδοχικές αυξήσεις, επισημαίνοντας πως «σχεδόν όλοι» στην επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Fed θεωρούν σκόπιμη την περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων «με πιο συγκρατημένο ρυθμό» μέχρι το τέλος του έτους. Οι περισσότεροι αξιωματούχοι της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας προβλέπουν άλλες δύο αυξήσεις επιτοκίων, κατά 25 μονάδες βάσης έκαστη.

Όπως εξήγησε ο Πάουελ, παρότι ο πληθωρισμός έχει συγκρατηθεί, παραμένει «πολύ πάνω από τον στόχο του 2%». «Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά σημειώνουμε πρόοδο», τόνισε.

Η επόμενη συνεδρίαση της Fed έχει προγραμματιστεί για τις 25-26 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα