Πνοή στη ναυτιλία με άρση του Καμποτάζ

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- κατάπλευσε στο λιμάνι της Ναυπλίου το κρουαζιερόπλοιο SILVER SPIRIT, βρίσκεται εκτός του λιμανιού και οι επιβάτες μεταφέρονται με βάρκες στην στεριά. (EUROKINISSSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΡΓΟΛΙΔΑ- κατάπλευσε στο λιμάνι της Ναυπλίου το κρουαζιερόπλοιο SILVER SPIRIT, βρίσκεται εκτός του λιμανιού και οι επιβάτες μεταφέρονται με βάρκες στην στεριά. (EUROKINISSSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Νέο νομοθετικό πλαίσιο από το υπουργείο Ανάπτυξης, με στόχο να δοθεί ώθηση στη ναυτιλία. Άρση του καμποτάζ ανακοίνωσε ο Μ. Χρυσοχοϊδης. Διαβάστε τι αλλάζει με τη συγκεκριμένη απόφαση

Το τέλος του καμποτάζ, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, δήλωσε ότι στόχος του νέου νομοθετικού πλαισίου που θα διέπει την κρουαζιέρα είναι η ανάπτυξη των υπεραξιών από τον τομέα, τον οποίο προσδοκά η Ελλάδα, καθώς όλες οι εταιρείες του εν λόγω τομέα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για ανάπτυξη του αριθμού προσεγγίσεων σε ελληνικά λιμάνια.

Σύμφωνα με τον υπουργό, κάποια από αυτά θα αποτελέσουν λιμάνια αφετηρίας για τα πλοία των εταιρειών.

Επίσης, ετοιμάζεται νέο νομοθετικό πλαίσιο, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής σημαίας, που θα αναφέρεται κατά κύριο λόγο στη φορτηγό ναυτιλία, ενώ θα συμπεριλαμβάνονται και θέματα όπως η ναυτική εκπαίδευση.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για τον θαλάσσιο και αλιευτικό τουρισμό, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη σύγχρονη τουριστική πολιτική, αλλά ταυτόχρονα και με τη σύγχρονη πολιτική ανάπτυξη της χώρας, διευκρίνισε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι το νομοσχέδιο αυτό, που απασχολεί τη τουριστική βιομηχανία, έχει και τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και ότι είναι ένα θέμα που ενώνει το πολιτικό μας σύστημα, στην προσπάθεια να επιτύχουμε αύξηση του τουριστικού προϊόντος της κρουαζιέρας.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι όλοι οι εκπρόσωποι των μεγάλων εταιρειών έχουν εκφράσει τη μεγάλη αισιοδοξία τους για τους επόμενους μήνες.

Τι είναι το καμποτάζ

O γαλλικός όρος Καμποτάζ, αναφέρεται στις θαλάσσιες μεταφορές. Σαν ναυτικός,  όρος, σημαίνει ότι χωρίς τη χορήγηση του προνομίου του Καμποτάζ, ένα ξένο πλοίο δεν μπορεί να μεταφέρει επιβάτες ή εμπορεύματα που φορτώθηκαν από ένα λιμάνι σε ένα άλλο στην ίδια χώρα.

Υπάρχουν δύο τύποι ναυτιλιακού καμποτάζ. Το μικρό καμποτάζ συνεπάγεται εμπορικές συναλλαγές ανάμεσα σε δύο λιμάνια της ίδιας ακτής μιας χώρας και το μεγάλο καμποτάζ συνεπάγεται εμπορικές συναλλαγές που αρχίζουν και τελειώνουν σε διαφορετικές ακτές της ίδιας χώρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άγριες αποδοκιμασίες στον Χρυσοχοΐδη

SHARE:

24Media Network