Ποιοι “πάνε ταμείο” σήμερα για το Επίδομα Θέρμανσης; – Οι πίνακες υπολογισμού ανά περιοχή

Ποιοι “πάνε ταμείο” σήμερα για το Επίδομα Θέρμανσης; – Οι πίνακες υπολογισμού ανά περιοχή
Πετρέλαιο θέρμανσης Eurokinissi

Σήμερα καταβάλλεται στους δικαιούχους το επίδομα θέρμανσης για αγορές που έγιναν μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου του 2020.

Όσοι έκαναν αγορές καυσίμων θέρμανσης μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου 2020 θα πληρωθούν την Παρασκευή εφόσον βέβαια έχουν βάλει σωστά το ΙΒΑΝ στη σχετική πλατφόρμα με βάση τον προγραμματισμό της κυβέρνησης.

Μάλιστα έκκληση έκανε τόσο από τηλεοράσεως (Αντ1) όσο κι από βήματος Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε 50.000 δικαιούχους που έχουν λάβει ειδοποιήσεις ότι δεν έχουν δηλώσει σωστό ΙΒΑΝ, να προχωρήσουν σε σχετικές συμπληρώσεις των στοιχείων. Βέβαια με βάση όσα αναφέρουν πηγές από την ΑΑΔΕ, ακόμη και αυτοί οι «ξεχασιάρηδες», εάν σπεύσουν μέχρι τις 12 το μεσημέρι να δηλώσουν το ΙΒΑΝ με τους κωδικούς Taxisnet στον ιστοτοπο της ΑΑΔΕ (aade.gr) θα πληρωθούν. Το ποσό κυμαίνεται ανάλογα με την περιοχή και την οικογενειακή κατάσταση από 80-650 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο σύστημα υπολογισμού βασίζεται σε μελέτη της ΕΜΥ, η οποία χώρισε την Ελλάδα σε 200.000 τετράγωνα (διαστάσεων 750μ×750μ), ώστε να αποτυπώνονται με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια οι κλιματικές και γεωγραφικές παράμετροι. Έτσι, σε κάθε περιοχή το ύψος του επιδόματος θέρμανσης υπολογίζεται με βάση τις πραγματικές ανάγκες θέρμανσης που έχει, αναλόγως του υψομέτρου, της απόστασης από τη θάλασσα, αλλά και του αριθμού των ημερών κατά τη διάρκεια του χρόνου που έχει θερμοκρασίες χαμηλότερες των 15.5 βαθμών Κελσίου (βαθμοημέρες).

Το ύψος του επιδόματος καθορίζεται στο ποσό των διακοσίων είκοσι (220) ευρώ πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή επιδότησης ανά οικισμό, στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία, όπως αυτός προσδιορίζεται στο Παράρτημα της σχετικής Υπουργικής Απόφασης που δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Επίσης το κάθε ανήλικο μέλος να δίνει προσαύξηση του επιδόματος κατά 10%

Ένα παράδειγμα: Στην περιοχή της Αττικής τον προηγούμενο χρόνο δινόταν ως επίδομα θέρμανσης το ποσό των 106 ευρώ σε οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά, ανεξαρτήτως της περιοχής στην οποία αυτή έμενε. Εφέτος, με τον εξατομικευμένο υπολογισμό, η ίδια οικογένεια εάν μένει στον οικισμό Πεντέλης του Δήμου Πεντέλης, όπου το υψόμετρο είναι μεγαλύτερο και οι ανάγκες θέρμανσης περισσότερες, θα λάβει μεγαλύτερο επίδομα θέρμανσης, ύψους 181 ευρώ. Η ίδια οικογένεια εάν μένει στον οικισμό Βουλιαγμένης του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, όπου το κλίμα είναι πιο ήπιο, θα λάβει 83 ευρώ. Τέλος, εάν μένει στον οικισμό της Αθήνας, θα λάβει επίδομα θέρμανσης 114 ευρώ.


Ο πίνακας της ΑΑΔΕ με τους συντελεστές

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα