ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Οι σημαίες Ελλάδα και Τουρκίας

Η "ακτινογραφία" της οικονομικής σχέση Ελλάδας-Τουρκίας: Τα 4,6 δισ. του διμερούς εμπορίου και οι "μπίζνες" με την γείτονα

Ο συνολικός όγκος εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών το 2021 αυξήθηκε 57,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (2020/2019: -26,2%), ανερχόμενος σε 4,6 δισεκ. ευρώ.

Βιομηχανία πετρελαίου

Ε.Ε.: Ο Όρμπαν "τορπιλίζει" το ενδεχόμενο συμφωνίας για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

"Πιστή" στη στάση της υπέρ της Ρωσίας παραμένει η Ουγγαρία. Ο Βίκτορ Ορμπάν χαρακτήρισε "πολύ απίθανη" μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για εμπράγκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Φωτοβολταϊκά

Όπισθεν στον κλιματικό νόμο για καυστήρες πετρελαίου, συμβατικά καύσιμα και φωτοβολταϊκά στέγης

Στο κείμενο που κατατέθηκε στη Βουλή έχουν πάει προς τα πίσω οι προθεσμίες για απαγόρευση νέων καυστήρων πετρελαίου, και στον περιορισμό νέων οχημάτων εσωτερικής καύσης. Συντηρητική αξιολογείται από τον ΣΕΦ και η διάταξη για φωτοβολταϊκά.

Πετρέλαιο

ΕΕ: Μια χώρα εμποδίζει το μπλοκ να επιβάλει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, καταγγέλλει η Λιθουανία

Η Λιθουανία καταγγέλλει πως όλη η ΕΕ κρατείται "όμηρος" από την Ουγγαρία, καθώς είναι η μόνη χώρα που αντιτίθεται στην επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Μαργαρίτης Σχοινάς

Σχοινάς: Οι ηγέτες θα συμφωνήσουν σε μια κοινή απόφαση κατά της ακρίβειας

Ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε πως η απόφαση για μια κοινή αγορά ενεργείας έχει ήδη βρεθεί και ξεκίνησε με την κοινή απόφαση για την αγορά υγροποιημένου αερίου (LNG) από τις ΗΠΑ.

Εργοστάσιο της Gazprom

Η ΕΕ επιβάλλει εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας - Γιατί εξαιρούνται Ουγγαρία και Σλοβακία

Πλήρες εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, εισηγήθηκε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενόψει του νέου έκτου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η Κομισιόν ενδέχεται να εξαιρέσει Ουγγαρία και Σλοβακία από το εμπάργκο ρωσικού πετρελαίου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενδέχεται να προσφέρει στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία εξαιρέσεις από ένα ευρωπαϊκό εμπάργκο αγοράς ρωσικού πετρελαίου, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Μεταφορά LNG στο Αμβούργο της Γερμανίας

Η Κύπρος δεν δίνει πληροφορίες για τους ολιγάρχες - Το βέτο μαζί με Αθήνα και Μάλτα για ρωσικά πλοία

Ελλάδα, Μάλτα και Κύπρος μπλόκαραν τις κυρώσεις που είχε προτείνει η Κομισιόν για απαγόρευση πλοίων ρωσικών συμφερόντων από τα ευρωπαϊκά λιμάνια. Έρχεται κλιμάκωση μπροστά στο ενεργειακό ντόμινο. Η στάση της Τσεχίας.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ

Γαλλία: Σχεδιάζεται εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο

Να πλήξει την χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία σταματώντας την εισαγωγή πετρελαίου από τη Ρωσία σχεδιάζει η ΕΕ σύμφωνα με δηλώσεις του Γάλλου υπ. Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας απαιτεί ο Ζελένσκι

Την απαίτηση να κηρυχθεί εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας επανέλαβε στο διάγγελμά του ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι καλώντας τον δημοκρατικό κόσμο να το κάνει "τοξικό" για όλες τις άλλες χώρες.

Πετρέλαιο

Πετρέλαιο: Πτώση 5% μετά το "παράθυρο" συμφωνίας στην Ουκρανία - Κάτω από τα 100 δολάρια το αμερικανικό WTI

Πτώση πάνω από 5% κατέγραψαν σήμερα Τρίτη οι δύο δείκτες αναφοράς πετρελαίου ως αντίκτυπο στην πρόοδο που σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ακρίβεια στα ενεργειακά προϊόντα

Τσέπη ή "ψυχολογία" για τη θέρμανση - Τι γίνεται όταν η πραγματικότητα είναι αμείλικτη

Με βάση το οικονομικό αλφαβητάρι η αγορά απαιτεί χρηματικά διαθέσιμα για να "ζεσταθεί" ειδικά σε ό,τι αφορά βασικά αγαθά και υπηρεσίες. Όσο για την ψυχολογία αυτή καθ' εαυτή, θα έλεγε κανείς, ότι αφορά το "παντεσπάνι" και όχι το ψωμί, για να θυμηθούμε και τη "μυθολογία" των Βουρβόνων δια χειρός Ζαν Ζακ Ρουσώ.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Μεγάλος πονοκέφαλος του ΥΠΟΙΚ οι "κουμπαράδες" για νέα μέτρα στήριξης

Παράθυρο για νέες δράσεις στήριξης αφήνει το Υπουργείο Οικονομικών καθώς προς ώρας οι αβεβαιότητες παραμένουν λόγω Ουκρανίας και προσκομμάτων στο μέτωπο της προσφοράς. Βέβαια οι δυσκολίες για τη χρηματοδότηση μέτρων είναι δεδομένες.

Προμήθεια πετρελαίου

Πάνε για αργότερα οι προθεσμίες απόσυρσης καυστήρων πετρελαίου και οχημάτων εσωτερικής καύσης

Η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, αλλά κυρίως η ευρωπαϊκή απόφαση για μείωση της χρήσης φυσικού αερίου προκειμένου να υπάρξει απεξάρτηση από τη Ρωσία, οδηγούν σε αλλαγές του κλιματικού νόμου.

Πρατήριο καυσίμων

Ραγδαία μείωση στην κατανάλωση καυσίμων φέρνουν οι εξωφρενικές τιμές της βενζίνης

Οι φορείς των εταιρειών εμπορίας και των πρατηριούχων θεωρούν πως η κυβέρνηση πρέπει να πάει σε προσωρινή μείωση του ΦΠΑ και αυτός είναι ένας τρόπος να ανακουφιστεί ελαφρώς η κοινωνία.

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: "Χώρες της ΕΕ μειώνουν τον ΕΦΚ στα καύσιμα αλλά ο κ. Μητσοτάκης ακόμα αρνείται"

Πυρά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στις Βερσαλλίες. "Δεν ξέρουμε αν πιστεύει και στους μονόκερους, είναι δικαίωμα του".

Λογαριασμός ΔΕΗ

'Ερευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Ανεπαρκή τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας για το 60,9% των νοικοκυριών

Με βάση την έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ διευρύνθηκε η εισοδηματική ανισότητα μεταξύ των χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικά νοικοκυριών έναντι των υψηλών εισοδηματικά νοικοκυριών.

Nord Stream 2

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε επίπεδα-ρεκόρ η τιμή του φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά

Στα ύψη έφτασε η τιμή του φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά. Τα χρηματιστήρια πέφτουν, ενώ οι τιμές του πετρελαίου και των μετάλλων αυξάνονται κατακόρυφα.

Πετρέλαιο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αλματώδης αύξηση στην τιμή του πετρελαίου

Ο αποκλεισμός μεγάλων ρωσικών τραπεζών από το SWIFT αλλά και απαγόρευση συναλλαγών με την ρωσική κεντρική τράπεζα οδήγησαν το ρούβλι σε ελεύθερη πτώση ενώ το ενδεχόμενο εκδήλωσης ενεργειακής κρίσης γίνεται ολοένα και πιο πιθανό.

Λογαριασμός ΔΕΗ

Εφιαλτικά τα σενάρια για τις τιμές σε ρεύμα, αέριο, πετρέλαιο

Επιστολή με συγκεκριμένη πρόταση δημιουργίας μηχανισμού που θα χρηματοδοτεί την ελάφρυνση των νοικοκυριών έστειλε ο Έλληνας ΥΠΕΝ και συζητείται σήμερα από τους υπουργούς ενέργειας.

Ο Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: Η κυβέρνηση να σταματήσει να πολλαπλασιάζει την ακρίβεια

Πρόταση για πλαφόν στις τιμές του ρεύματος κατέθεσε στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Καταδίκασε την εισβολή στην Ουκρανία τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι πυλώντας σταθερότητα και όχι προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν 'έχτιζε' την εξάρτηση της Ευρώπης από το φυσικό αέριο της Ρωσίας, εδώ και δεκαετίες.

Πώς κατάφερε η Ρωσία να χειραγωγεί την Ευρώπη με το φυσικό αέριο

Ο αγωγός Nord Stream είναι υπεύθυνος για το 1/3 όλων των εξαγωγών φυσικού αερίου της Ρωσίας προς την Ευρώπη, που το 2021 έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ. Πώς ο Βλάντιμιρ Πούτιν τον χρησιμοποιεί για να χειρίζεται τη σχέση των ΗΠΑ με τους Ευρωπαίους συμμάχους τους -και να εκτοξεύει τις τιμές;

Η ακρίβεια στην ενέργεια "γονατίζει" τους καταναλωτές

Σταγόνα στον ωκεανό της ακρίβειας οι επιδοτήσεις σε ρεύμα και αέριο

Ένα μικρό μόνον μέρος της τεράστιας επιβάρυνσης που έχουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την εκτόξευση των τιμών αερίου και ρεύματος είναι ικανή να καλύψει η επιδότηση που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση.

Λογαριασμός της ΔΕΗ

Η ενέργεια βάζει φωτιά στον πληθωρισμό: Έκρηξη τιμών σε ρεύμα, φυσικό αέριο, τρόφιμα

Κατά 5,1% αυξήθηκαν οι τιμές σε ετήσια βάση στην Ελλάδα το 2021 με τα ενεργειακά προϊόντα να κάνουν "πρωταθλητισμό" σε 12μηνη βάση αν και σε σχέση με το Νοέμβριο 2021 υπάρχει μια αποκλιμάκωση.