Πόσα χρήματα πρέπει να βάζετε στην άκρη κάθε ημέρα για να γίνετε εκατομμυριούχοι;

Πόσα χρήματα πρέπει να βάζετε στην άκρη κάθε ημέρα για να γίνετε εκατομμυριούχοι;

Θέλετε στα 65 σας να ζείτε πλουσιοπάροχα; Ξεκινήστε τώρα

Αν θέλετε να γίνετε πλούσιοι πρέπει να ξεκινήσετε να επενδύετε και μάλιστα ξεκινώντας από σήμερα. «Το να γίνει κάποιος πλούσιος προϋποθέτει πολλά περισσότερα απ’ την συστηματική αποταμίευση και το επενδυτικό πλάνο» γράφει ο οικονομικός σύμβουλος David Bach στο βιβλίο του «Smart Couples Finish Rich.»

«Δε χρειάζεται να έχει κάποιος χρήματα για να βγάλει χρήματα. Αρκεί να πάρει τις σωστές αποφάσεις και να δουλέψει πάνω σε αυτές», γράφει στη συνέχεια.

Διαβάστε ακόμα: Ο CEO που πούλησε την εταιρεία του και μοιράστηκε τα χρήματα με τους υπάλληλους του

Για να δείξει πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσει κανείς μια περιουσία όσο περνάνε τα χρόνια, ο Bach παραθέτει έναν πίνακα όπου φαίνονται λεπτομερώς τα βήματα που πρέπει κάποιος να ακολουθήσει και πόσα χρήματα πρέπει να βάζει στην άκρη κάθε ημέρα, μήνα, χρόνο ώστε μέχρι την ηλικία των 65 να έχει συγκεντρώσει 1 εκατ. δολαρια.

Το γράφημα υποθέτει ότι ξεκινάτε από ένα μηδενικό ποσό και προϋποθέτει ετήσιες επιστροφές της τάξεως του 12 %.

Παρά το γεγονός ότι οι αριθμοί στο γράφημα δεν είναι ακριβείς (για λόγους απλοποίησης δεν λαμβάνει υπόψη τις επιπτώσεις των φόρων και το 12 % είναι ένα υψηλό ποσοστό απόδοσης), θα σας δώσει μια καλή ιδέα για το πώς αν αφήνετε μερικά χρήματα στην άκρη ημερησίως μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά μακροπρόθεσμα , ειδικά αν ξεκινήσετε την εξοικονόμηση σε νεαρή ηλικία.

Διαβάστε ακόμα: Πάρε τη σχολή στα χέρια σου με ένα μόνο κλικ

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα θέλετε να σπαταλήσετε χρήματα για κάτι που δεν έχετε ανάγκη λέγοντας «Σιγά, 5 ευρώ είναι!» σκεφτείτε το παρακάτω γράφημα:

Πόσα χρήματα πρέπει να βάζετε στην άκρη κάθε ημέρα για να γίνετε εκατομμυριούχοι;

Διαβάστε ακόμα: Κάτι «ψήνεται» στην ελληνική αγορά του online delivery

(Πηγή  Fortunegreece.com)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network