Ποτά 'μπόμπες' στη Ζάκυνθο, 'μαύροι' εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη

Ποτά 'μπόμπες' στη Ζάκυνθο, 'μαύροι' εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη

Έφοδοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε μπαρ σε Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο για ποτά μπόμπες και φορολογικές παραβάσεις

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν το διήμερο 17 και 18 Ιουνίου 2017, ελέγχους σε επιχειρήσεις στη Ζάκυνθο και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα.

Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

Στη Ζάκυνθο:

Σε εστιατόριο, η μη έκδοση 7 αποδείξεων λιανικής πώλησης συνολικής αξίας 346,50 ευρώ.

Σε σνακ μπαρ, η μη έκδοση 22 αποδείξεων λιανικής πώλησης συνολικής αξίας 271,00 ευρώ, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν προσωρινά 4 φιάλες διαφόρων αλκοολούχων ποτών, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα διακίνησής τους στη χώρα.

Σε κέντρο διασκέδασης, η μη έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης, ενώ δεσμεύτηκαν προσωρινά 4 φιάλες διαφόρων αλκοολούχων ποτών, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα της διακίνησής τους στη χώρα.

Σε καφέ μπαρ – εστιατόριο, να απασχολείται εργαζόμενη που δεν ήταν καταχωρημένη στον πίνακα προσωπικού.

Σε σνακ – μπαρ, δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις πλην όμως δεσμεύτηκαν προσωρινά 4 φιάλες διαφόρων αλκοολούχων ποτών, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα της διακίνησής τους στη χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη:

Σε ψητοπωλείο-παντοπωλείο, η μη έκδοση τριών αποδείξεων λιανικής πώλησης συναλλαγών.

Σε ψαροταβέρνα, η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικής πώλησης συναλλαγών.

Σε καφέ-μπαρ, τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε καφετέρια, παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε καφε-μπαρ, δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε ταβέρνα-ουζερί, η μη έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης συναλλαγών, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε να απασχολούνται και 7 εργαζόμενοι, που δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

Σε εταιρία δραστηριότητας υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, η μη έκδοση τριών αποδείξεων λιανικής πώλησης συναλλαγών και δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε εταιρία δραστηριότητας υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικής πώλησης συναλλαγών και 5 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε καφέ-μπαρ, δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε καφέ-μπαρ, η μη έκδοση απόδειξης λιανικών συναλλαγών και παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε καφέ-μπαρ, η μη έκδοση απόδειξης λιανικών συναλλαγών και παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για τις παραβάσεις αυτές ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] r & [email protected] r της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

SHARE:

24Media Network