Πρεμ Γουάτσα: Η Ελλάδα κινείται στη σωστή κατεύθυνση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΜ ΓΟΥΑΤΣΑ--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΜ ΓΟΥΑΤΣΑ--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής

«H Eurobank είναι πολύ καλά κεφαλαιοποιημένη. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια υποχωρούν, η τράπεζα είναι κερδοφόρα και επομένως πιστεύω ότι τα επικείμενα stress tests θα πρέπει να πάνε καλά» ανέφερε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Πρεμ Γουάτσα (Prem Watsa), που κατέχει το 18% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Αναφερόμενος στην γενικότερη πορεία της Ελλάδας, είπε ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση και πρόσθεσε πως ο κίνδυνος να εγκαταλείψει η χώρα το ευρώ είναι σχεδόν μηδενικός.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών έκανα όλα όσα είχαν ζητήσει οι πιστωτές, δήλωσε ο Π. Γουάτσα. Το πολιτικό ρίσκο ήταν «θέμα το 2013 και το 2014 και τώρα το ρίσκο αυτό έχει ελαχιστοποιηθεί, ίσως και να έχει εξαφανιστεί» τόνισε.

Τα capital controls θα αποσυρθούν, δήλωσε επίσης ο Πρεμ Γουάτσα.

«Όταν αποσύρθηκαν τα capital controls στην Κύπρο, οι καταθέσεις επέστρεψαν, δεν έφυγαν και το ίδιο θα ισχύσει και στην Ελλάδα».

Έχουμε χάσει πολλά χρήματα στην Ελλάδα. Είμαστε όμως μακροπρόθεσμοι επενδυτές. Οι επενδύσεις μας στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Eurobank, της Grivalia, του Μυτιληναίου και του Praktiker, κόστισαν 1,3 δισ. δολάρια. Το fair value των επενδύσεων αυτών, τον Δεκέμβριο του 2016 ήταν 648 εκατ. δολάρια, ανέφερε. Παρόλα αυτά, για τους επενδυτές αξίζει τον κόπο να εξετάσουν με προσοχή την Ελλάδα, δήλωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Deutshce Bank: Καθαρή έξοδος από το μνημόνιο

FT: Το επενδυτικό ταμείο Brevan Howard θα επενδύσει στην Ελλάδα

Bloomberg: Ράλι από τα ελληνικά ομόλογα σε επίπεδα προ του προγράμματος διάσωσης

SHARE:

24Media Network