Προεδρικό Διάταγμα για το ύψος των κτιρίων στην περιοχή της Ακρόπολης

Προεδρικό Διάταγμα για το ύψος των κτιρίων στην περιοχή της Ακρόπολης
Η Ακρόπολη. Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Με Προεδρικό Διάταγμα θα καθοριστεί το ύψος των νεόδμητων κτιρίων στην περιοχή της Ακρόπολης, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας την Παρασκευήστον τηλεοπτικό σταθμό “Σκάι”, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε: «Θα βγάλουμε ένα Προεδρικό Διάταγμα και εδώ θα δώσουμε τον λόγο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως ζητούν οι κάτοικοι, όπως ζητούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις», ανέφερε ο υπουργός. «Η Ακρόπολη είναι η ψυχή μας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Κ. Χατζηδάκης παρέπεμψε αρχικά στην σχετική απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), «το οποίο είπε -και αυτό είναι από τις λίγες φορές που γίνεται στην Ελλάδα- ‘Κύριοι εδώ θα γκρεμίσετε δύο ορόφους’» και προσέθεσε: «Αυτό δεν το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το ανέχθηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ που κουνάει το δάχτυλο. Αυτό το κάνουμε εμείς, το Υπουργείο Πολιτισμού, επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης: «Οι όροφοι θα γκρεμιστούν. Τελεία. Από εκεί και πέρα το ΥΠΕΝ είναι σε συζήτηση με το υπουργείο Πολιτισμού και το υπουργείο Τουρισμού και έχουμε καταλήξει σε ένα πλαίσιο. Θα βγάλουμε ένα Προεδρικό Διάταγμα, δηλαδή και εδώ θα δώσουμε τον λόγο στο ΣτΕ, όπως ζητούν οι κάτοικοι, όπως ζητούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις. Το Προεδρικό Διάταγμα -θα το δούμε στις λεπτομέρειές του, δεν θέλω να προκαταλάβω το ΣτΕ- αλλά προφανώς το ύψος θα είναι αρκετά κάτω από το ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος με βάση τον οικοδομικό κανονισμό. Δηλαδή, όπως έγινε και στην περίπτωση του ξενοδοχείου, εξίσου ικανοποιητική για τις ευαισθησίες μας, των Ελλήνων και των Αθηναίων, θα είναι και η ρύθμιση σε σχέση με το ύψος των κτιρίων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα